Gyroskrydret Souvlaki grillspyd med avocado og fetaost salat.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten. Bestiller du krydder fra Krydra.no, benytter du kode KokkenGeir10% og du får denne rabatten på di første bestilling.

Souvlaki er en typisk Gresk rett. Grillspyd av kjøttdeig, kan være av lam storfe, svin eller kylling. Krydra.no sitt
gyroskrydder er et blandingskrydder med sertifiserte økologiske krydder og urter av topp kvalitet.
De har gjort det enklere for deg å lage deilig gyros hjemme. Enten du vil ha kylling, storfe, lam, vegetar eller svinegyros så vil denne blandingen hjelpe deg godt på vei til de greske breddegrader (hvert fall i tankene).

Gyros krydderet inneholder: hvitløk, løk, tomat, salt (Fleur de Sel), paprika, oregano, merian, rosmarin, timian, chilipulver.

Her nyttes gyroskrydderet i storfe kjøttdeig som jeg lager souvlaki spyd av.

 

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 400 gr. storfe kjøttdeig – 14% fett.
  • 1 egg.
  • 1 ss. maizena.
  • 0,5 dl vann.
  • 2 ts. gyroskrydder.
  • 0,5 ts. keltisk sjøsalt.
  • 0,5 ts. pepper hvitt.
  • 1,5 dl. havreris.
  • 2,3 dl vann.
  • 200 gr. kinakål.
  • 2 stk. tomater.
  • 3 ss. fetaost, marinert i olje og urter.
  • 5 ss. olivenolje fra fetaosten.
  • 1 ss. sitronsaft.
  • 1 stk. vårløk.
  • 1 klype salt.
  • 1 klype pepper.
  • 2 ss. smør.
  • 0,5 stk. kepaløk – vanlig gul løk.
  • 5 ss. lettrømme.
  • 3 stk. allehåndekorn – støtes fint.
  1. Bland kjøttdeig godt sammen med maizena, gyroskrydder, keltisk salt, hvitt pepper, finhakket løk og 0,5 dl vann.
  2. Del deigen i 6 like pølser. Forme pølser til passe pølseruller, og tre dem på hvert sitt tre/metallspyd.
  3. Finn frem en passe gryte med lokk til koking av havreris. Ha i risen, 2,3 dl vann og litt salt.
    La det koke på svak varme i ca. 13-15 min. Risen skal ha litt tyggemotstand. Når risen er ferdig, har den mulig absorbert inn alt vann.
    Om ikke, siles risen, og tilsettes så smøret. Røres godt inn i risen.
  4. Skyll alle grønnsaker. Kinakål/salatblader finsnittes og legges i en skål. Kutt avocado og tomater i passe terninger. Løken i skiver Legges på salaten. Ha på fetaost og drypp over oljen. Dressingen lages med rømme, sitronsaft, pepper og støtet allehånde. Legg opp retten og nyt de gode smaker.

 

Gyroskrydrede Souvlaki spyd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg