Havregrøt til frokost. Sunt og godt.

Reklame | Krydra.no alt krydder i maten.

Mange har frokostvaner der de spiser det samme hver dag. Jeg var en av dem som hadde det i mange mange år, der jeg spiste grovbrød med brunost – Gudbrandsdalsost, og drakk te med melk i. Dette er ikke akkurat det sunneste alternativ, da brunost nærmest er å regne som karamell. Brunost/mysost er fellesbetegnelse på unike norske melkeprodukter laget ved innkoking av myse tilsatt melk og/eller fløte.
Brunost inneholder 43 gr. karbohydrater pr. 100 gr. Spiste også dette ofte til kveldsmat. Slike vaner som dette regner jeg det er flere som har. Ikke at de spiser brunost, men kjenner til de som spiser eks. baguette med ost og skinke, og har gjort det i de siste 10 – 15 år. Vaner er ikke lett å endre. Havregrøt er også en av mange retter som spises til frokost. Havregrøt er åregne som en meget sunn rett å ha til frokost.
Havre inneholder en del karbohydrater, men ikke bli skremt av det.

Havregryn er fulle av gode karbohydrater, som gir energi til en lang dag. Inneholder også mange mineraler og vitaminer, for eksempel B- og E-vitaminer, som kan være med på å holde sykdom unna og gjør kroppen sunn og sterk.

Havregryn er også rik på proteiner som metter godt, samt mange hjertevennlige fettsyrer, som virker gunstig på både blodårer og kretsløp.

Hvis du spiser 100 gram havregryn, dekker du også en tredjedel av ditt daglige behov for fiber. Fiber hjelper blant annet fordøyelsen og bidrar til å forebygge hjerte- og karsykdommer.

Ønsker du rask påfyll av energi, f.eks etter en hard treningsøkt, er havregrøt eller en skål med havregryn en god måte å fylle opp lagrene med.  En porsjon med 40 gr. havregryn – gir 150 kcal. Denne porsjonen gir deg ca. 10% av dagsbehovet for fiber pr. dag, som er ca. 25-35 gr. for en voksen pr dag. Sammen med 100 gr. banan, får du i deg ca. 5 gr. fiber.

Her kommer en god frokost der jeg har søtet opp med aprikos syltetøy, litt smør, hakkede mandler, og kokt på vann og soyamelk.

2 porsjoner.

  • 2 dl store havregryn – 100 gr.
  • 2,5 dl. soyamelk.
  • 2,5 dl. vann.
  • 1/2 ts. salt.
  • 1/3 kork Natreen søtningsmiddel.
  • 2 ss. – 40-50 gr. aprikos syltetøy. Kan byttes ut, eller glemmes helt.
  • 2 ts. Kanel, Ceylon, finmalt – økologisk. – Krydra.no
  • 25 gr. hakkede mandler.
  • 2 ss. – 40 gr. meierismør – eller annet godt smør som Kviteseid eller Røros.

Inneholder: 475 gr. – 1058 kcal. – 66 gr. fett – 79,3 gr. kbh. – 19,2 gr. fiber – 25,6 gr. protein.

Kanelen brukt, er Kanel fra Ceylon:

100% økologisk og naturlig Ceylon kanelpulver (Cinamomum zeylanicum) fra Sri Lanka. Finmalt

Sri Lanka eller Ceylon kanel er den eneste ekte kanelen, vitenskapelig og historisk sett. Andre kanel, av samme slekt, er teknisk sett kassiabark. For handel og kjøp betraktes imidlertid alle arter som “kanel”.

Tilberedning:

Her er et bare å følge instrukser på havregryn pakken. Pynte grøten når den er ferdig. Nytes gjerne med et glass kald melk.

 

Havregrøt.
Havregrøt med aprikos syltetøy, hakkede mandler, smør og kanel.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg