Helstekt indrefilet, scampi og asparges. (Lavkarbo)

Reklame |

Dette blir en “surf and turf”. En rett der kjøtt og sjømat kombineres på tallerken. Her med asparges surret med bacon, hjemmelaget “Fake bearnaise” og cherrytomater. Gode smaker møter hverandre.

Oppskrift 4 porsjoner:

  • 800-1000 gr. indrefilet. Storfe.
  • 12 asparges.
  • 2 sneier bacon.
  • 16 stk. scampi.
  • 16 stk. cherry tomater.
  • 20 stk. aromasopp.
  • 2 pk. majones.
  • 1/2 dl fløte.
  • 1 ss smør
  • 1/2 sjalottløk.
  • 1 ts tørket estragon.
  • 12-16 poteter. (ikke med i lavkarboretten)
  • Salt, pepper, olje, sitron og smør. Smakstilsetning og steking.

Inneholder: 4028 kcal – 328,1 gr. fett – 19 gr. kbh – 12,7 gr. fiber – 243,3 gr. protein. (uten poteter).

Krydder fra Krydra.no – https://krydra.no/

 

  1. Indrefileten freses i panne.
  2. Settes i ovnen på 125 °C, og stekes langsomt til kjerne når 58 grader.
  3. La så hvile i minimum. 20 min under folie/klede.
  4. Poteter skrelles, kokes og stekes med helt til slutt. Salt og pepper på her.
  5. Kutt 3 cm av nedre del av asparges. Skylles, dampes lett, og rulles med bacon.
  6. Scampi renses.
  7. Asparges og scampi stekes. Ikke la scampi få for lang tid, da de vil bli tørre og seige.
  8. Soppen deles i to, og stekes. Salt og pepper på.
  9. Tomater stekes like før servering.
  10. Fres finkuttet løk og estragon, før majones røres inn. Raskt oppkok. Mulig en liten smakstilsetning med eddik. Smakes til med litt sitron, salt og pepper. Smør og fløte røres inn, og gis på nytt  et raskt oppkok. Nesten som ekte bearnaise på smak.
  11. Retten legges på fat.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg