Hjemmelagde fiskepinner med pannestekte grønnsaker.

Reklame | Krydra.no Krydder i maten.

Mye tyder på at de norske fiskepinnene kom på markedet på samme tid som de engelske jubilantene. – Vi har ikke eksakt tidspunkt når produktet ble produsert for første gang, men vi har funnet bildemateriale som kan dateres tilbake til cirka 1955, sier Markeds- og innovasjonsdirektør i Findus, Trude Solvang. ( Info Godt.no 2015.)

Fiskepinner lages for det meste av hvit fisk. Fiskepinner stammer fra England der de ble produsert for første gang den 26. september 1955 på en fabrikk i Norfolk. Grunnen til at man kom på dette produktet skal delvis ha vært for å finne et marked for all torsken fiskerne til stadighet fisket. Briter spiser i dag mer enn 1,5 millioner fiskepinner daglig.

Her kommer oppskrift på hjemmelagde fiskepinner, panert med mel av glutenfritt havregryn og sesamfrø.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. ren fiskefilet av torsk, brosme, eller annen god hvit fisk. (Kan også bruke laks / ørret).
  • 120 gr. potet.
  • 100 gr. gulrot.
  • 50 gr. brokkolistilk.
  • 30 gr. sellerirot.
  • 1/2 rød løk.
  • 4 stk. Padron paprika, eller 1/2 grønn paprika.
  • 1 tomat.
  • 2 ss margarin.
  • 4 ss smør.
  • 2 egg.
  • 2 ss sesamfrø – lyse.
  • 5 ss havregryn.
  • Litt estragon, salt og pepper.
  • Olivenolje til steking.
  1. Kjør havregryn og sesamfrø i en foodprosessor til mel. Panering.
  2. Visp godt sammen egg.
  3. Grønnsaker og poteter kuttes i passe terninger, eller biter like store som terningene.
    Tomaten i båter.
  4. Fisken deles i 6 like fingerstore ( pinner) biter.
  5. Kok grønnsaker, unntagen paprika og løk, i ca. 5 min.
  6. Alle grønnsaker freses så i 1 ss margarin og litt olivenolje. Krydres med estragon, salt og pepper mot slutten.
  7. Fisken tørres, vendes i sammenvispet egg og så i havre og sesam melet.
    Stekes så i 1 ss margarin og litt olivenolje. Brunes på begge sider. Ca. 2 min på hver side. Krydres med salt og pepper.
  8. Når grønnsaker og fisk er ferdig, legges dette på en tallerken. Resten av egg, stekes lett og røres så i 4 ss smør.
    Anrettes sammen med retten.

 

Hjemmelagde fiskepinner med pannestekte rotgrønnsaker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg