Reklame | Krydra.no Krydder i maten.
Mye tyder på at de norske fiskepinnene kom på markedet på samme tid som de engelske jubilantene. – Vi har ikke eksakt tidspunkt når produktet ble produsert for første gang, men vi har funnet bildemateriale som kan dateres tilbake til cirka 1955, sier Markeds- og innovasjonsdirektør i Findus, Trude Solvang. ( Info Godt.no 2015.)
Fiskepinner lages for det meste av hvit fisk. Fiskepinner stammer fra England der de ble produsert for første gang den 26. september 1955 på en fabrikk i Norfolk. Grunnen til at man kom på dette produktet skal delvis ha vært for å finne et marked for all torsken fiskerne til stadighet fisket. Briter spiser i dag mer enn 1,5 millioner fiskepinner daglig.
Her kommer oppskrift på hjemmelagde fiskepinner, panert med mel av glutenfritt havregryn og sesamfrø.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 gr. ren fiskefilet av torsk, brosme, eller annen god hvit fisk. (Kan også bruke laks / ørret).
- 120 gr. potet.
- 100 gr. gulrot.
- 50 gr. brokkolistilk.
- 30 gr. sellerirot.
- 1/2 rød løk.
- 4 stk. Padron paprika, eller 1/2 grønn paprika.
- 1 tomat.
- 2 ss margarin.
- 4 ss smør.
- 2 egg.
- 2 ss sesamfrø – lyse.
- 5 ss havregryn.
- Litt estragon, salt og pepper.
- Olivenolje til steking.
- Kjør havregryn og sesamfrø i en foodprosessor til mel. Panering.
- Visp godt sammen egg.
- Grønnsaker og poteter kuttes i passe terninger, eller biter like store som terningene.
Tomaten i båter. - Fisken deles i 6 like fingerstore ( pinner) biter.
- Kok grønnsaker, unntagen paprika og løk, i ca. 5 min.
- Alle grønnsaker freses så i 1 ss margarin og litt olivenolje. Krydres med estragon, salt og pepper mot slutten.
- Fisken tørres, vendes i sammenvispet egg og så i havre og sesam melet.
Stekes så i 1 ss margarin og litt olivenolje. Brunes på begge sider. Ca. 2 min på hver side. Krydres med salt og pepper. - Når grønnsaker og fisk er ferdig, legges dette på en tallerken. Resten av egg, stekes lett og røres så i 4 ss smør.
Anrettes sammen med retten.