Reklame | Kjøp beste kvalitet på Krydra.no Krydder og urter på nett.
Bakeren og Kokken. Kjøkkenutstyr og design på nett.
Oppskrift på fiskeburger. (5-6 burgere.)
- 600 g hvit eller rød fisk. Brosme, sei, torsk, laks el.
- 1 ss potetmel.
- 2 ss hakket løk.
- 2 ss hakket frisk gressløk. Kan erstattes med vårløk.
- 1,5 dl h-melk. Kan erstattes med annen melk, eller laktose og melkefrie alternativer.
- 1,5 ts salt.
- 0,5 ts pepper.
- 2 ss margarin eller olje til steking.
- Skjær fileten i biter. Kjøres så i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør maskinen til alt er godt blandet.
- Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Tilsett kald melk, litt og litt om gangen. Kjøres et par omganger.
- Ha litt kaldt vann på hendene, og form passe store burgere. Stek burgere på middels varme til de er gyllen brune på begge sider. Skal være fast i fisken.
- Bruk den salaten og ellers grønnsaker du vil i burgeren. Eks. rødløk, tomat og agurk i skiver.
Passer også med en aiolie – hvitløksmajones eller annen dressing.
Obs: Bruk fersk fiskefilet, da frossen fisk ikke vil ha samme bindeevne som fersk fisk.
Oppskrift på burgerbrød. ( 6-8 brød.)
- 3 dl. fingervarm melk.
- 20 g gjær – fersk.
- 1/2 kg hvetemel.
- 1 ts salt.
- 1 ss sukker.
- 30 gr. mykt smør, eller olje.
Egg til pensling. Sesamfrø til topping av brød.
- Bland gjæren i melken, og tilsett mel, salt, sukker og mykt smør.
- Elt deigen godt, (ca.10 min) i en mikser med eltekrok.
- Ha deigen i en melet bolle. Dekk den med clingfilm eller klede. La den heve i romtemperatur i ca. en halv time.
- Del deigen i passe hamburgerbrød. Rull dem ut, og sett dem til etterheving på bakepapir i ca. en halv time.
- Brødene pensles med egg, og drysses med sesamfrø.
- Stekes på 200 grader i ca. 15 min.
- La dem hvile til de er pase kalde, da de ellers vil bli deigete om du kutter dem for tidlig.
Oppskrift på pommes frites.
- 600 gr. kokefaste poteter. Type Beate, Asterix el. Kan bruke bakepoteter om du vil størrelse på dem.
- 2 ltr. solsikkeolje til steking.
- Krydder som salt, pepper og eventuelt pommes krydder.
- Vask og skrell poteter.
- Skjær dem så i staver, 1x1x5 cm. Eller størrelse på poteten.
- Her kan du bruke Mandolin eller for hånd, gjerne med riflet kniv.
- Legg potetene som er kuttet i kaldt vann mens du jobber, slik at de ikke blir brune.
- Skyll poteter godt og tørk dem med klede eller papir. Må være godt tørre.
- Oljen varmes godt opp – 160 grader. Test med en tresleiv el. Det skal boble rundt sleiven om den er varm nok.
De som har termometer, bruker det. - Friter poteter over 2-3 ganger. Ikke for mye i av gangen, da oljen vil bli fort kald.
I denne prosessen, skal poteter bli møre og lett blanke, uten for mye farge. - Oljen varmes så opp til 180-200 grader.
- Friter så poteter i flere omganger, til de får en passe brun farge, blir sprø.
- Poteter legges over på papir, fett renner av.
- Krydres med den smak du ønsker.
Kjøp din Mandolin her: Bakeren og Kokken. Linkes til side fra bildet.
0 kommentarer