Hjemmelaget fiskeburger og pommes frites.

Reklame | Kjøp beste kvalitet på Krydra.no Krydder og urter på nett. Bakeren og Kokken. Kjøkkenutstyr og design på nett.

Hjemmelaget fiskeburger og pommes frites.

 

Oppskrift på fiskeburger. (5-6 burgere.)

  • 600 g hvit eller rød fisk. Brosme, sei, torsk, laks el.
  • 1 ss potetmel.
  • 2 ss hakket løk.
  • 2 ss hakket frisk gressløk. Kan erstattes med vårløk.
  • 1,5 dl h-melk. Kan erstattes med annen melk, eller laktose og melkefrie alternativer.
  • 1,5 ts salt.
  • 0,5 ts pepper.
  • 2 ss margarin eller olje til steking.
  1. Skjær fileten i biter. Kjøres så i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør maskinen til alt er godt blandet.
  2. Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Tilsett kald melk, litt og litt om gangen. Kjøres et par omganger.
  3. Ha litt kaldt vann på hendene, og form passe store burgere. Stek burgere på middels varme til de er gyllen brune på begge sider. Skal være fast i fisken.
  4. Bruk den salaten og ellers grønnsaker du vil i burgeren. Eks. rødløk, tomat og agurk i skiver.
    Passer også med en aiolie – hvitløksmajones eller annen dressing.

Obs: Bruk fersk fiskefilet, da frossen fisk ikke vil ha samme bindeevne som fersk fisk.

 

Oppskrift på burgerbrød. ( 6-8 brød.)

  • 3 dl. fingervarm melk.
  • 20 g gjær – fersk.
  • 1/2 kg hvetemel.
  • 1 ts salt.
  • 1 ss sukker.
  • 30 gr. mykt smør, eller olje.

Egg til pensling. Sesamfrø til topping av brød.

  1. Bland gjæren i melken, og tilsett mel, salt, sukker og mykt smør.
  2. Elt deigen godt, (ca.10 min) i en mikser med eltekrok.
  3. Ha deigen i en melet bolle. Dekk den med clingfilm eller klede. La den heve i romtemperatur i ca. en halv time.
  4. Del deigen i passe hamburgerbrød. Rull dem ut, og sett dem til etterheving på bakepapir i ca. en halv time.
  5. Brødene pensles med egg, og drysses med sesamfrø.
  6. Stekes på 200 grader i ca. 15 min.
  7. La dem hvile til de er pase kalde, da de ellers vil bli deigete om du kutter dem for tidlig.

 

Oppskrift på pommes frites.

  • 600 gr. kokefaste poteter. Type Beate, Asterix el. Kan bruke bakepoteter om du vil størrelse på dem.
  • 2 ltr. solsikkeolje til steking.
  • Krydder som salt, pepper og eventuelt pommes krydder.
  1. Vask og skrell poteter.
  2. Skjær dem så i staver, 1x1x5 cm. Eller størrelse på poteten.
  3. Her kan du bruke Mandolin eller for hånd, gjerne med riflet kniv.
  4. Legg potetene som er kuttet i kaldt vann mens du jobber, slik at de ikke blir brune.
  5. Skyll poteter godt og tørk dem med klede eller papir. Må være godt tørre.
  6. Oljen varmes godt opp – 160 grader. Test med en tresleiv el. Det skal boble rundt sleiven om den er varm nok.
    De som har termometer, bruker det.
  7. Friter poteter over 2-3 ganger. Ikke for mye i av gangen, da oljen vil bli fort kald.
    I denne prosessen, skal poteter bli møre og lett blanke, uten for mye farge.
  8. Oljen varmes så opp til 180-200 grader.
  9. Friter så poteter i flere omganger, til de får en passe brun farge, blir sprø.
  10. Poteter legges over på papir, fett renner av.
  11. Krydres med den smak du ønsker.

Kjøp din Mandolin her: Bakeren og Kokken. Linkes til side fra bildet.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg