Hjemmelaget is – Kokos og Kinesisk five spice.

Dette er vel dessert som alle kan like. Iskrem, er for mange den ultimate desserten. Passer så og si til de fleste avslutninger – eller som en mellomrett – hvilerett. Sorbet ofte brukt her. I denne hjemmelagde isen, tilsettes kokos og det kjente Kinesiske og Taiwanske krydder.
Krydderet omfatter alle de 5 smaker – søtt, surt, salt, bittert og umami. Denne isen må dere bare prøve.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

485 kcal – 46,7 gr. fett – 20 gr. kbh – 12,8 gr. protein. Kbh innholdet her lyger noe. Her brukes sukrin og stevia, som ikke tas opp i tarmen.
Trekker du ut denne målingen på Kbh, får du 3,1 gr. kbh. Egnet for lavkarbo livsstilen.

Dette er en lett dessert å få til. Du må selvsagt ha tilgang til fryser, eller snø – godt med knust is om ikke. Tar litt lenger tid om det siste er alternativet. Start med å vispe egg og sukkererstatning til eggedosis. Pisk kremen, ikke for tykk. Miks sammen disse to ingredienser. Vendes forsiktig. Bland kokos og Kinesisk five spice. Røres inn i miksen, som has over i en bolle som leder kulde.  Ha godt med is i en annen bolle, som rommer bollen med miksen. Rør godt om til miksen setter seg noe. Ca. 5-10 min. Sett så bollen i frysen i ca. 1/2 – 1 time, alt etter hvor stiv du ønsker isen. Ta isen ut, og visp den lett sammen. Du har nå god softis. Legg lagvis krem og is. Topp med litt kanel. Nytes raskt, da den smelter fort.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg