Hjemmelaget ravioli med krabbe.

Reklame | Krydra.no Norrona.net Pasto.no

Ravioli er en type pasta der to lag med pastaplater legges over hverandre med fyll imellom. Fyllet inneholder gjerne kjøtt, fisk eller ost.
I min rett, har jeg krabbekjøtt mikset med litt hjemmelaget ramsløkpesto, creme fraichè, salt og pepper. Sammen med smeltet smør tilsatt salvie, blir dette en smaksbombe. Serverte en vin med navn Castignano Montemisio Offida Peccorino 2019. Passet retten perfekt. Ung og saftig, fruktig preg av eple, sitrus og tropisk frukt, ettersmak med god lengde.

Til pasta, bruker jeg for det meste Tipo 0 – eller 00. Tradisjonelt sett er dette melet mye brukt til å lage pasta butterdeig, focaccia og ciabatta. Type “00” mel er også velegnet til bakverk som skal ha en luftig og lett konsistens.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 2 egg.
  • ca. 200 gr. Tipo 0 – 00 mel. Kan selvsagt bruke vanlig hvetemel.
  • 3/4 fylt krabbeskall. Helst hvitt kjøtt – fastere i kjøttet.
  • 1 ss. pesto.
  • 2 ss. creme fraiche.
  • Litt kvernet salt og pepper. Krydra.no
  • 4 ss. smør
  • 10- 12 salvieblader.
  1. Kjør egg og mel i en foodprosessor til en fast masse. La røren hvile i kjøleskapet noen timer.
  2. Miks sammen krabbe, pesto, creme fraiche litt salt og pepper.
  3. Kjevle ut pastadeigen til 4 like tynne plater.
  4. Bruk ravioli brett om du har det, og lag 20 stk. ravioli fylt med krabbemassen.
  5. Om ikke du har raviolibrett, kan du legge pastaplater ut, legge krabbemasse ut med teskje med 2 cm mellomrom på den ene halvpart av pastaplaten. Pensle rundt med egg, brett den andre siden over, og press lett rundt krabbemassen slik at det fester seg. Kutt så med riflekniv, eller annen kniv mellom hver enkelt, slik at det blir som på bildet. For å lage mønster, kan du trykke lett med en gaffel rundt.
  6. Kok opp vann tilsatt grønnsakskraft7buljong. Kok ravioli til de flyter opp, og får trekke til de har lett tyggemotstand – “al dente”.
  7. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett salvieblader, og vend pasta i.
  8. Server med smøret over pasta.

Italienere bruker ikke parmesan på fisk og skalldyrretter, da dette tar smaken.

 

Hjemmelaget Ravioli med krabbe.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg