Hjemmelaget surkål eller rødkål.

Reklame |

Førjulstiden, er for mange en hellig tid. Advent med sine 4 søndager før jul, der en tenner lys, vil i disse stunder være med på å skape lys i hverdagen til folk. Nå som vi ikke kan møtes på samme måte som før, er lyset for mange gleden i hverdagen. En myte, er at der var en tysk kvinne som ville lage en kalender til sin funksjonshemmede sønn som gledet seg fryktelig til jul. Hun oppfant adventskransen med fire lys, og tente et og et for å telle ned til selve julaften. Kan tenke meg gleden til denne gutten, som sikkert fikk flere og flere sommerfugler innabords for hvert lys som tentes. I dag har flere pyntet tidlig til jul for å skape stemning og glede i en trasig hverdag. Lyset, treet, maten, pynten som settes opp, er med på å skape en trivsel for omgivelsene i hjemmet, eller i de pyntede julegater. For mange er også denne førjulstiden der de samler sine familiemedlemmer til juleverksted. Der lages der pynt, bygges pepperkakehus, lages mat, småkaker, gjerne de 7 slag, eller flere. Den enkle veien er å kjøpe disse slag i butikken, men det å sette sitt preg på hjemmebaksten er for mange det ultimate. Her kan en også lage julegaver for de som har alt. Mat kan fint brukes som julegave. Her kommer et produkt som du gjerne kan lage selv, og kan godt tas med i familieselskapet som garnityr til middagen eller buffeten. Hjemmelaget surkål er meget enkelt, tar litt tid å koke, men det er ellers ingen jobb med surkål. Se oppskrift som følger. Denne oppskrift kan også brukes til rødkål.

Oppskrift 8-10 porsjoner.

Om du lager rødkål, bytter du eplejuice ut med solbærsirup – blanding 1 del solbærsirup – 4 dl vann.

 

  1. Del kålen i to. Ta ut kjernen. Del så i 6 like båter, og snitt kålen fint.
  2. Ha kålen i en passe gryte sammen med resten av ingredienser, og la kålen koke i 2-2,5 timer under lokk.
    Koketiden er ca. den tiden det tar å steke ribben.
  3. Pass på så det ikke koker tørt, så du må muligens tilsette noe mer væske underveis. Pass ellers på at det ikke kokes på for høy temperatur. Kok opp, og sett varmen ned til det så vidt koker. Rør i gryten av og til.

Surkål/rødkål, blir bedre om den får stå og godgjøre seg over til neste dag.

Ønsker du å lage en lavkarbo surkål, benytter du ingredienser som vist på bildet som kommer lenger ned. Følg da det som står i (  ).
Mulig du må smake til noe mer når surkålen er ferdig. Juster til sur/søt smaken du ønsker. Lykke til.

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg