Reklame | Bakeren og Kokken.
Hjort er utrolig mørt og godt kjøtt, og kan betegnes som skikkelig festmat! Hjort kan erstatte vanlig indrefilet av storfe i de fleste retter, og de kler mange av de samme smakene.
I denne retten, serveres hjort ytrefilet med mange av høstens gode grønnsaker. Kortreiste grønnsaker, men hjortefileten er fra New Zealand.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 600 gr. hjortefilet. Her brukt ytrefilet.
- 2 middels gulrot, kuttet i staver.
- 2 stk. kvister stangselleri, skrelles og skråskjæres.
- 12 buketter blomkål.
- 1 stk. rødløk i båter.
- 12 stk. aromasopp, i båter. (Til saus).
- 8 stk. poteter. Her velger du de du liker. Her brukt Reddalspotet.
- 3 dl. kremfløte/ matfløte.
- Salt, pepper, rosmarin, einerbær, honning.
- Olje og smør til steking.
- Skjær av de tykkeste sener av ytrefilet.
- Ytrefilet brunes på alle sider, krydres med salt, pepper og knust eierbær.
- Stekes i ovnen på 200 grader til 58-60 grader i kjernetemperatur, eller ca. 18-20 min.
- I tiden fileten steker, tynnskives poteter. Stekes så i smør og litt olje, til gyllen farge. Krydres med salt, pepper og rosmarin.
- Soppen freses i en gryte i litt smør. Tilsettes fløten, salt pepper og litt rosmarin.
Kokes til sausen tykner lett av seg selv. - Grønnsaker, bortsett fra løk, dampes i ca. 1-2 min. Vann siles fra. Alle grønnsaker stekes så i smør. Krydres til slutt med salt og pepper.
- Når fileten er ferdig, siles kraft i sausen. Gir deilige smaker.
- Server og nyt høstens smaker. Her vil nok mange servere med rørte tyttebær.
Kjøp Lyonnaise stekepanner fra Bakeren og Kokken.
0 kommentarer