Høstens sellerisuppe med Tulip bacon. Lavkarbo.

Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten Norrona.net Tallerken fra Lifestyle serien Benedikt.

Selleri er en av høstens godbiter. Nå bugner det av rotgrønnsaker i butikker og på markeder rundt om i landet. Selleri tilhører skjermplantefamilien og finnes i to hovedtyper; knollselleri og stangselleri. Begge er toårige. Noen kultivarer har eksistert i mange århundrer, mens andre bare har vært dyrket i 200-300 år. Planten har vært brukt som medisinplante. (Info fra WP).

I suppen som nå kommer, er det ikke bare roten som brukes. Blader og stilk nyttes også. Husk bare å fjerne stilker som virker å være
“tråe”. Skyll alt før du begynner med suppen. Utelates bacon, er dette også en vegetarisk suppe. (Bruk da kokosmelk eller fløteerstatning)

 

2 porsjoner. (Totaltid ca. 40 min.)

  • 80 gr. selleri blader og stilk.
  • 30 gr. sellerirot i terninger.
  • 15 gr. sjalottløk i terninger.
  • 5 dl vann.
  • 30 gr. bacon i strimler.
  • 1 ss olivnolje.
  • 1/4 ts hvit kvernet pepper.
  • 1,5 ts. salt.
  • 0,5 ts. maizena.
  • 1 ts. grønnsaksbuljong.

Inneholder: 560 gr. – 563 kcal. – 56,4 gr. fett – 7,3 gr. kbh. – 0,2 gr. fiber – 6,5 gr. proteiner.

  1. Kutt blader og stilker i passe strimler.
  2. Ha dette så i en gryte med løken og vann.
  3. La det koke i ca. 30 min. Smak trekkes ut.
  4. La sellerirot i terninger koke med i ca. 5-7 min i en sil, eller du kan dampe dette for seg selv i litt av kraften fra koking av blader.
  5. Tilsett så fløten, maizena og krydder. Rør godt rundt, slik at ikke maizenna klumper seg.
  6. La dette få koke ca. 2-3 min.
  7. Fres bacon til det er passe sprøtt. Tilsett sellerirot i terninger. La dette få frese litt sammen med bacon.
  8. Anrett suppen, toppet med bacon og sellerirot.
  9. Bacon kan som sagt utelates om du ønsker en vegetarisk suppe. Husk da også å bruke fløteerstatninger.
Høstens sellerisuppe.
Sellerisuppe toppet med Tulip bacon og sellerirot. Lavkarbo.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg