Høstens sellerisuppe med Tulip bacon. Lavkarbo.

Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten Norrona.net Tallerken fra Lifestyle serien Benedikt.

Selleri er en av høstens godbiter. Nå bugner det av rotgrønnsaker i butikker og på markeder rundt om i landet. Selleri tilhører skjermplantefamilien og finnes i to hovedtyper; knollselleri og stangselleri. Begge er toårige. Noen kultivarer har eksistert i mange århundrer, mens andre bare har vært dyrket i 200-300 år. Planten har vært brukt som medisinplante. (Info fra WP).

I suppen som nå kommer, er det ikke bare roten som brukes. Blader og stilk nyttes også. Husk bare å fjerne stilker som virker å være
“tråe”. Skyll alt før du begynner med suppen. Utelates bacon, er dette også en vegetarisk suppe. (Bruk da kokosmelk eller fløteerstatning)

 

2 porsjoner. (Totaltid ca. 40 min.)

  • 80 gr. selleri blader og stilk.
  • 30 gr. sellerirot i terninger.
  • 15 gr. sjalottløk i terninger.
  • 5 dl vann.
  • 30 gr. bacon i strimler.
  • 1 ss olivnolje.
  • 1/4 ts hvit kvernet pepper.
  • 1,5 ts. salt.
  • 0,5 ts. maizena.
  • 1 ts. grønnsaksbuljong.

Inneholder: 560 gr. – 563 kcal. – 56,4 gr. fett – 7,3 gr. kbh. – 0,2 gr. fiber – 6,5 gr. proteiner.

  1. Kutt blader og stilker i passe strimler.
  2. Ha dette så i en gryte med løken og vann.
  3. La det koke i ca. 30 min. Smak trekkes ut.
  4. La sellerirot i terninger koke med i ca. 5-7 min i en sil, eller du kan dampe dette for seg selv i litt av kraften fra koking av blader.
  5. Tilsett så fløten, maizena og krydder. Rør godt rundt, slik at ikke maizenna klumper seg.
  6. La dette få koke ca. 2-3 min.
  7. Fres bacon til det er passe sprøtt. Tilsett sellerirot i terninger. La dette få frese litt sammen med bacon.
  8. Anrett suppen, toppet med bacon og sellerirot.
  9. Bacon kan som sagt utelates om du ønsker en vegetarisk suppe. Husk da også å bruke fløteerstatninger.
Høstens sellerisuppe.
Sellerisuppe toppet med Tulip bacon og sellerirot. Lavkarbo.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg