Innbakt rådyrfilet med blåbærsaus.

Høsten er her med vilt, bær og flotte grønnsaker og mye god frukt. Rådyrfilet – plomme er et flott stykke kjøtt. Rådyret er det minste av våre hjortedyr, og regnes som en nykommer i Norsk fauna. Arten spredde seg fort fra rundt 1900 – tallet, og i dag er rådyr å finne i nesten hele landet. Slaktedyr, har en vekt på mellom 13 – 20 kg. Di fine kjøttstykker er filetene, lårsteken, som ikke er alt for stor. Her kombineres filet/plomme med høstens blåbær, sopp, lokal gulrot og poteter.

Oppskrift 4 personer.

  • 800 gr. rådyrfilet/plomme.
  • 4 plater butterdeig.
  • 100 gr. bacon i biter.
  • 2 løk i terninger.
  • 4 middels gulrot. Her brukt Yukon) fra bonden Fredriksen på Tromøy – lokal bonde.
  • 12 middels poteter. Her brukt Troll poteter fra samme bonde.
  • 4 gode never fersk kantarell og sjampinjong.
  • 5 dl god kraft, grønnsak eller viltkraft.
  • 200 gr. blåbær.
  • Salt, pepper, rosmarin, timian.
  • 1 egg.

3326kcal – 139,8 gr. fett – 264,3 gr. kbh – 45,3 gr. fiber – 230,1 gr. protein.

Poteter kuttes i tynne skiver. Oljes og krydres med salt, pepper og rosmarin. Stekes på 200 grader i ca. 20-30 min. Rådyrfilet/plomme freses av i pannen, Salt og pepper. Kjøles lett ned. 1 stk. løk i terninger, sammen med bacon, freses i panne. Kjøles lett ned. Butterdeig kjevles ut til passe tykk deig. Fordel løk og bacon i bunn. Ha hjortefilet på. Pakk sammen til en tett pakke. Pensle med egg. Stekes i ovnen med poteter de siste 16-18 min. Kraft, blåbær, litt sopp og rosmarin, kokes  til en passe tykk skysaus. Siles og krydres med salt, pepper. Gulrot kokes al dente. Lett tyggemotstand. Anrettes på tallerken, eller på fat. Herlige smaker av høst. Løk og sopp, er to av mange smaksforsterkere, som burde brukes mer av i matlaging. Ellers bør en bruke mer urter i stedet for salt.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg