Reklame | Krydra.no alt krydder i maten. Norrona.net tallerken fra Lifestyleserien Benedikt - suppetallerken.
I tidligere innlegg, fikk dere en fiskesuppe som i sin tid ble laget på Den Blå Lanterne på Lyngør. Etter dette herremåltidet, var der rester som ble satt i kjøleskapet. Matsvinn er et stort problem i Norge, så restene fra denne suppen, videreførte jeg til denne nye suppen.
Oppskrift fra tidligere: Fiskesuppe A La Den Blå Lanterne.
I et tidligere innlegg, hadde jeg også om alger og tang. Etter å ha tørket dette, bruker jeg her noe som garnityr/krydder i denne suppen.
Bruker også tørket tomatskall som jeg fikk etter å ha laget tomatsaus. Skallet ble da tatt av og tørket. Fikk da sprøtt tomatchips. Igjen vil jeg oppfordre til ikke å kaste, men tenke nytt. Tomatskall kan brukes i matlaging.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 200 gr. Brosmefilet.
- 200 gr. Breiflabbfilet.
- 1 rødløk i tynne båter.
- 1/4 purreløk i skiver.
- 1 middels gulrot i tynne skiver.
- 2 hvitløksfedd.
- 3 ss fersk bladpersille.
- 3 ss. fersk kjørvel.
- 3 ss. pillede reker.
- 3 ss. rensede blåskjell.
- 18 stk. tomatchips.
- 3 ss. tørket og støtet tang – sagtang, trøffel/grisetang og blæretang.
- 3 klyper tørket tarmgrønske.
- 12 dl. fiskesuppe/fiskekraft.
- 5 ss. olivenolje.
- Fisken kuttes i passe terninger.
- Purreløk og gulrot vaskes – gulrot skrelles ved behov, deles så i to, og kuttes så i tynne skiver/strimler.
- Hvitløk i tynne skiver.
- Fres så grønnsaker i noen minutter, før fisken legges i. Freses i et minutt før kraften tilføres.
- Ha i tangen og urter som krydder, og la suppen trekke i 15 min.
- Ha i blåskjell og reker like før servering. Blir fort varmt.
- Anrett suppen, og topp med tomatchips og tarmalge.