Klar fiskesuppe med alger, tang og tomatchips.

Reklame | Krydra.no alt krydder i maten. Norrona.net tallerken fra Lifestyleserien Benedikt - suppetallerken.

I tidligere innlegg, fikk dere en fiskesuppe som i sin tid ble laget på Den Blå Lanterne på Lyngør. Etter dette herremåltidet, var der rester som ble satt i kjøleskapet. Matsvinn er et stort problem i Norge, så restene fra denne suppen, videreførte jeg til denne nye suppen.
Oppskrift fra tidligere: Fiskesuppe A La Den Blå Lanterne. 

I et tidligere innlegg, hadde jeg også om alger og tang. Etter å ha tørket dette, bruker jeg her noe som garnityr/krydder i denne suppen.
Bruker også tørket tomatskall som jeg fikk etter å ha laget tomatsaus. Skallet ble da tatt av og tørket. Fikk da sprøtt tomatchips. Igjen vil jeg oppfordre til ikke å kaste, men tenke nytt. Tomatskall kan brukes i matlaging.

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 200 gr. Brosmefilet.
  • 200 gr. Breiflabbfilet.
  • 1 rødløk i tynne båter.
  • 1/4 purreløk i skiver.
  • 1 middels gulrot i tynne skiver.
  • 2 hvitløksfedd.
  • 3 ss fersk bladpersille.
  • 3 ss. fersk kjørvel.
  • 3 ss. pillede reker.
  • 3 ss. rensede blåskjell.
  • 18 stk. tomatchips.
  • 3 ss. tørket og støtet tang – sagtang, trøffel/grisetang og blæretang.
  • 3 klyper tørket tarmgrønske.
  • 12 dl. fiskesuppe/fiskekraft.
  • 5 ss. olivenolje.
  1. Fisken kuttes i passe terninger.
  2. Purreløk og gulrot vaskes – gulrot skrelles ved behov, deles så i to, og kuttes så i tynne skiver/strimler.
  3. Hvitløk i tynne skiver.
  4. Fres så grønnsaker i noen minutter, før fisken legges i. Freses i et minutt før kraften tilføres.
  5. Ha i  tangen og urter som krydder, og la suppen trekke i 15 min.
  6. Ha i blåskjell og reker like før servering. Blir fort varmt.
  7. Anrett suppen, og topp med tomatchips og tarmalge.
Klar fiskesuppe mer alger, tang og tomatchips.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg