Kokken Geir`s Mokka drøm. (Lavkarbo)

Etter noen dager med muffins (lavkarbo) liggende i skapet, er det på tide å gjøre disse om til annet godt. Muffins har ikke den lengste holdbarheten, da de fort tørker ut. Ligger de for lenge i plastpose, mygler småkakene. Smuldrer opp muffins, strø på 2 ss sukrin gold og tørker dem i stekeovnen slik at der kan lages lett søt strø av dem. Sammen med mokka krem og ostekrem, toppet med krokan av hakkede mandler og paranøtter, blir dette en topp dessert.

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 120 gr. (16 ss.)  muffins strø.
  • 80 gr. (8 ss.) krokan. 40 gr. mandler og 40 gr. paranøtter knuses, ristes i stekepannen og tilsettes 2 ss sukrin gold.
    Røres godt inn, og trekkes vekk fra varmen for å stivne. Kjøles ned og knuses opp igjen.
  • 4 ss. aprikos syltetøy. (Kan utelates i lavkarbodesserten). Innehold i muffins (9 stk).  547 gr. – 2309 kcal . 134,7 gr. fett – 10,4 kbh – 28,5 gr. fiber – 39,2 gr. protein.
    Dvs. 2,3 gr. kbh muffins strø.Nøttekrokan inneholder: 504 kcal – 46,2 gr. fett – 3,8 gr. kbh – 7,9 gr. fiber – 14,2 gr. protein.Ostekrem:
  • 1 dl. kremfløte.
  • 125 gr. (1 pk.) Tine kremgo naturell.
  • 2 ss sitronsaft.
  • 2 ss. sukrin melis. Kjør kremosten litt med mikser. Ha i melis og fløte, og visp dette til en krem. Rør til sist inn sitronsaft. Settes kjølig. Inneholder : 348 kcal – 33,75gr. fett – 3,75 gr. kbh (Sukrin melis tas ikke opp i tarmen) – 7,2 gr. protein.

 

Mokka krem:

  • 85 gr. (1 plate) Monster melkesjokolade, eller kokesjokolade.
  • 3 dl. kremfløte.
  • 1/2 tsj. Hawaii salt, sort lava. Knust.
  • 6 ss. espresso kaffe. Kok opp fløte. Tilsett knust sjokolade og saltet. La sjokolade smelte helt. Settes til nedkjøling. Når det er helt nedkjølt.
    piskes det til en passe krem. Rør til slutt inn kaffe. Smaker lett kaffe. Inneholder: 2858 kcal – 146,3 gr. fett – 18,5 gr. kbh. – 16,2 gr. fiber – 16,9 gr. protein.
  1. Start med 2 ss strøssel i bunn på hver dessertskål.
  2. Legg så lagvis mokkakrem, aprikos syltetøy, ostekrem, og topp hele desserten med nøttekrokanen.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg