Konfitert laksefilet med smørdampet hjertesalat.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. Bestilling gjøres lett på nett, eller kan hentes lokalt i deres lokale Arendal. Bruk kokkengeir10, og få 10 % på din første bestilling.

Konfitert laksefilet med smørdampet hjertesalat.

 

Confitering eller konfitering er en gammel konserverings- og matlagingsmetode som innebærer at man først salter og deretter langsomt koker kjøtt, fugl eller fisk i fett. Hensikten er å gjøre kjøttet mørt og smakfullt. En vanlig fettype til confitering er andefett.

Confitering skjer ved lavere temperatur og tar lengre tid enn fritering.

Confitering er spesielt vanlig i det franske kjøkken, da kanskje spesielt ved tilberedelse av andelår. (Info WP).

I retten som her kommer, er laksefileten av type Frøya. Både Frøya backloin og midloin kan spises rett fra pakken, og den unike Frøyasmaken og konsistensen oppnås når man blant annet kjøler ned produktet til 1,5 grader bare to timer etter fisken er tatt opp av sjøen. Dette hjelper til å bevare smak og ferskhet helt hjem til deg! Fargen er også rød og fin. Faktisk finere i fargen sammenlignet med Salma laksefilet. Midloin er fileten jeg har brukt.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 1 pk – 300 gr. Frøya midloin.
  • 2 middels store hjertesalat.
  • 2 ss syltet rødløk. Oppskrift i denne linken
  • 2 tsj. ørretrogn, eller løyrom.
  • 4 ss rømmedressing med fersk dill og hvitt pepper, blått salt, litt sitronsaft og litt finhakket hvitløk.
  • 2 sitronbåter.
  • 1 ss smør. Til smørdamping.
  • 10 korn grønn, røkt pepper. 1 ss. tradisjonelt havsalt (Gourmet, håndhøstet).
  • 3 dl nøytral olje til konfitering.
  • Dill eller annet grønt til pynt.
  1. Del laksen i 4 like lande kubber/deler. Tørk fileten med tørkepapir.
  2. Strø salt over fisken. Dette vil krydre, og sette fisken noe.
  3. Varm opp oljen til 80 °C. Ha så i laksen, og la den få en kjernetemperatur på 35-38 °C. Tas ut av oljen, legges på et tørkepapir, og tørres for olje.
  4. Kok opp litt vann med smør og litt salt.
  5. Del hjertesalaten i 4 like deler. Dampes i ca. 3 min. Sil godt av vannet når den er ferdig.
  6. Laksefileten toppes med støtet grønn, røkt pepper og blått salt.
  7. Anrettes på rømmedressing.
  8. Pyntes med ørretrogn, sitron og syltet rødløk.
  9. Server gjerne med godt rugbrød om ønskelig.

 

Bilder og link til krydder:

 

Persisk blått kvernsalt.
Røkt grønn pepper.
Tradisjonelt havsalt.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg