Reklame | Krydra.no Kakaonibs - Kakao, økologisk - Hawaii salt, sort Lava
Er dette Norges svar på den Italienske Cannoli? En cannolo er et siciliansk bakverk. Ordet stammer fra latin canna, som betyr lite rør. Cannoloer består av et rørformet skall av fritert deig som tradisjonelt fylles med søtet ricotta – eventuelt blandet med vanilje, sjokolade, pistasj, marsalavin, rosenvann eller andre smakstilsetninger. (Wikipedia).
Våre krumkaker har lang tradisjon. Dette er den eldste julebaksten vi kjenner til, hel tilbake på 1500- tallet. Vår krumkake er kanskje litt søtere enn Cannoli`en fra Italia. I oppskriften som her kommer, bruker jeg sjokoladekrem – mousse som fyll, sammen med friske bær og en god pisket krem – gjerne pistasj krem om du ønsker. Knasende, sprøtt og smakfullt. Desserten må lages like før den serveres, da krumkaker ellers vil bli myke om de står for lenge med fyllet i.
Oppskrift på sjokoladekremen.
- 2 egg. M/L.
- 3 ss sukker.
Piskes til eggedosis. Blir ca. 6 dl.
- 2 dl kremfløte.
- 2 ss. sukker.
Piskes til lett krem.
Bløtlegg 3 gelatinplater i kaldt vann.
- 1 ss kakaonibs støtes i en morter med 1/2 ts. Hawaii salt, sort Lava.
- 1 ss kakaopulver, økologisk.
- 1 ss. fint raspet appelsinskall, eller 1 ss klementin marmelade – hjemmelaget.
Dette blandes sammen og røres lett inn i eggedosis og krem. Smelt gelatinen i 2-3 ss vann.
Vendes inn i sjokoladekremen. Settes så til avkjøling, til det blir som en mousse. Sett krumkaker i et glass.
Ha sjokolademoussen i en sprøytepose og fyll så krumkaker. Du får kanskje litt sjokolademousse igjen, som godt kan nytes som en dessert for seg selv, anrettet lagvis i glass med krem og toppet med ristede mandler, pistasjer eller andre nøtter.
Bruk ellers de bær du ønsker pynte med. Som avbildet om du vil.