Kylling vingeklubber med avocadosalsa og ostechips. (Lavkarbo).

Juletiden byr på mange utfordringer og dager en føler tiden ikke strekker til. Det er da helt ok å la seg stresse ned med et lettvint måltid.
Kylling vingeklubber, er et produkt av kyllingen som er lettvint å ha med å gjøre. Smaker også godt. Dette er nedre del av vingene, med grei kjøttfylde. Her kommer en rett som tar 30 min å lage. Inkluderer salat og avocadosalsa.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 14 stk. rå vingeklubber.
  • 200 gr. isbergsalat eller annen salet. Finsnittet.
  • 75 gr. grønn og orange/ rød paprika. I terninger.
  • 75 gr. agurk. I terninger.
  • 60 gr. småtomater i små båter.
  • 30 gr. purreløk i strimler.
  • 15 ss. olivenolje.
  • 1 tsj. eple og valnøtt syltetøy.
  • 2 ss. sitronsaft.
  • 1 avocado.
  • 1 tsj. Afrikansk snøflak salt – Krydra.no
  • 1 tsj. peppermiks – Krydra.no
  • 1 tsj. grillkrydder.
  • 4 skiver hvitost – type Synnøve eller Tine 26 – 27 % fettinnhold.
  • 1 ss. pizzakrydder.
  • 1/2 tsj. hvitløk – finhakket eller presset.

Inneholder: 2550 kcal – 237,8 gr. fett – 13,7 gr. kbh – 14,5 gr. fiber – 81,5 gr. protein.

Retten er servet på pasta tallerkener fra Lifestyleserien til G. Benedikt – Norrøna.net

  1. Osteskiver deles i 4 like deler. Du får her 16 like biter.
  2. Krydres med pizzakrydder, og stekes på 200° C til passe gyllen farge. Pass på, da de lett brennes.
  3. Vingeklubber vendes i 4 ss. olivenolje, samt grillkrydder.
  4. Stekeovnen settes på 210° C. Vinger stekes i 25 min. Skru ned litt om du synes det blir for varmt.
  5. I tiden vinger stekes, kuttes salat og grønnsaker.
  6. Rør sammen syltetøy, 8 ss. olivenolje, 1/2 tsj. salt og 1/2 tsj. finstøtet peppermiks og sitronsaft.
  7. Ta kjøttet ut av avocado. Røres sammen med hvitløk og resten av salt og finstøtet peppermiks. Til slutt, 1 ss sitronsaft.
  8. Nytes om du ønsker med en god rødvin – til denne retten en Farmers Market. En meget god og billig Italiensk rødvin. Hele 14% alkohol.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg