Kyllingbiff med mango og karrisaus.

Mange er kanskje skremt til ikke å spise kyllingprodukter. Media skremmer folk til å tro at kylling nå er mye farligere enn før. Tull. Der er større fare hvordan du håndterer produktet hjemme, på samme måte som all annen mat som behandles hjemme. Godt renhold, og kontroll på hvordan ikke å kryssforurense, er utslagsgivende for et godt resultat. Vi spiser like mye kylling som før.

Oppskrift 2 porsjoner:

  •  2 stk. store lår, benes ut.
  •  1/2 løk i terninger.
  •  1/2 søtpotet i terninger.
  •  1 god skive sellerirot i terninger.
  •   2 selleristenger i grove strimler.
  •  1/3 squash i grove strimler.
  •  1/2 pk sukker erter i strimler.
  •  Salt, pepper og sitron som smaks forsterkere.

Begynn med å steke søtpotet, løk og sellerirot. Deretter stekes kyllinglåret som en biff, først med skinnsiden ned. Ca 3 min på hver side. Resten av grønnsaker stekes ca. 2-3 min før servering.

Sausen består av:

  •  1/4 mango i terninger.
  •  1/2 løk i terninger.
  •  1 lite eple i terninger.
  •  1 dl fløte.
  •  1 dl. vann.
  •   Karri, salt, pepper, litt buljong og smør.

Fres mango, løk og eple i litt olje. Tilsett karri 2-3 ts, eller etter så sterkt du vil ha retten og la det frese ca. 1/2 min. Fløte og vann tilsettes. Alt kokes ned slik at sausen tykner av seg selv. Smak til med salt, pepper og litt grønnsaks buljong. Sausen skal være lett sødme i. Rør inn litt smør før servering. Fremmer smaker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg