Kyllingfilet med hvit asparges.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett, og lokalt i butikk i Arendal.

Hvit asparges har sesong i Norge i april-mai. Importert, april-juni. Den hvite asparges skiller seg fra den grønne ved at den gror under jorden. Hvit asparges forblir hvit fordi sollyset ikke slipper til, mens den grønne får faren fra solen. Hvit asparges er på lik linje med den grønne en delikatesse. Hvit asparges er noe mer intens enn den grønne. Den har også et tykkere skall, og må skrelles før bruk. Den er ellers kalorifattig, rik på kostfiber, og en god kilde til jern.

Kyllingfilet med hvit asparges.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 2 stk. kyllingfileter. (Ca. 300-360 gr.)
  • 4 stk. hvit asparges.
  • 1 middels søtpotet. Skrelles og kuttes i passe terninger.
  • 1/4 squash. Kuttes i passe biter.
  • 1 stk. middels rødløk i båter.
  • 2 stk. store sjampinjonger. Delt i båter.
  • 3 ss smør.
  • 1,5 dl kremfløte.
  • Litt maizena til jevning av saus. Ca. 1 tsj.
  • Krydder: Tørket estragon, salt, hvitt pepper, litt sitronsaft. 
  • Link til kjøp av krydder er lagt til, med 10% rabatt.
    1. Kyllingfileten oljes, og stekes i stekeovn på 200 °c i ca. 15-20 min.
      Jeg stekte fileten i airfryer på 195 °c i 25 min.
    2. Asparges skrelles, dampes i lettsaltet vann tilsatt litt sitron i ca. 20 min. Til asparges blir mør.
    3. Grønnsaker, som er kuttet i passe biter, stekes møre i litt olje og smør.
    4. Sausen lages ved at du røre inn smøret i fløten som gis et oppkok. Fløten tas av platen, og smøret vispes inn litt etter litt. Litt maizena rørt ut i litt kaldt vann røres inn i smørsausen, og gis et nytt oppkok. Smakes til med salt, pepper, sitron, og litt estragon.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg