Kyllingfilet på blomkålrisotto. Lavkarbo.

Risotto, er en god Italiensk rett. Opprinnelsen til retten er fra Posletta i Nord-Italia. Her er risdyrking vanlig. Områder i østre del av Piemonte, som Lombardia og Veneto. Risen som brukes til risotto, er typer som Arborio, Carnaroli, og vialone nono. Risen inneholder mye stivelse, derfor enger den seg til denne Italienske risretten. Det er veldig vanlig å tilsette grønnsaker i retten, og det er her jeg tar denne retten videre. Hvorfor ikke lage hele retten med grønnsaker. Blomkål egner seg til det. Dette blir også en lavkarborett.

 

Oppskrift 2 personer.

  • 250 gr. blomkål. Raspes på et rivjern.
  • 75 gr. løk – finternet.
  • 80 gr. sjampinjong – finternet.
  • 1 tomat – delt i 2.
  • 2 hvitløksfedd – finkuttet.
  • 1 dl. fløte.
  • 1 dl. vann.
  • 300 gr. kyllingfilet.
  • 50 gr. raspet parmesan.
  • 1 tsj. 4 pepper – Krydra.no
  • 1 tsj. Afrikansk snøflak salt.
  • 1 knivspiss Isot chili – Krydra.no
  • 2 ss. Olivia smør.
  • 1 god neve basilikum – finsnittet.

Svi av kyllingfileter i en stekepanne. Krydre med 1/2 part støtet pepper og litt salt. Sett i ovn på 200 grader i ca. 20 min. La hvile i 5-10 min etter at den kommer ut av ovnen. Når der er 15 min igjen av steketiden på kyllingen, freses løk og sopp i litt olje. Tilsett blomkålen etter ca. 3-5 min. La det frese i ca. 3 min, og tilsett så fløte og vann. La dette koke noe inn. Tilsett så chili og resten av peppermiksen, ca. 1 tsj.

Like før servering. tilsettes 1 ss. Olivia smør og raspet parmesan. Sausen vil kremè seg. Serveres med strimlet kyllingfilet, stekt tomat og pyntet med basilikumblader. Denne risotto er så tilnærmet det lar seg den ekte varianten.

1839 kcal – 143,9 gr. fett – 16,1 gr. kbh – 11,7 gr. fiber – 113,8 gr. protein.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg