Lammegryte med sopp og rødløk.

Reklame |

Italia er kjent for mye. Rødløk er an av mange ingredienser som er kjent. Rødløk fra Tropea, Italiensk – “Cipolla Rossa di Tropea”, er et lokalt utvalg av rødløk som vokser i et lite område i Clabria, nær byen Tropea. Denne løken er sterkere, og har en søtere aroma, er hvitere og saftigere i indre kjerne enn andre rødløk. Denne rødløk kan en lage et tilnærmet syltetøy av. Løken er i dag Beskyttelsesmerket fra dette området. Eu merket i 2008. Løken vi for det meste får i Norge, er ikke av denne slagen. Vår rødløk, er mildere, og er tilgjengelig som Norsk vare i 9 av de 12 mnd. Rødløken inneholder stoffet inulin – som er st støff som gjør den søte smaken når den stekes.
Rødløk brukes gjerne i wok og salater, da den gir en fin farge. Kalles for rød kepaløk, som sin slektning – gul  kepaløk, er rødløken mildere og noe søtere. Dette er en løk jeg bruker mye av i min matlaging.

 

Oppskrift 3 personer.

Retten er anrettet på tallerker fra serien Lifestyle – fra norrona.net

 

Start med i kutte lammekjøtt i terninger – 1,5 * 1,5 cm. Ha dette i en varm gryte, tilsatt litt olivenolje. La det brunes, og tilsett så sellerirot, sopp og løk. La det frese litt før du tilsetter vann til litt over kjøttet. Ha i rosmarin, oregano, isot chili, tørket chili, grovdelt hvitløk, sumak og balsamico. Rør om, og la det koke til kjøttet er mørt. Koketid ca. 1,5 time. Jevne gryten med maizena. La det koke noen minutter til. Smak til med kantarellsaltet, eller om ikke du har soppsalt, bruker du det du har tilgjengelig. Poteter skrelles og deles i mindre biter, før de settes til koking. Ikke bruk salt her, da der skal lages potetpurè. Når poteter er ferdig kokt, siles vannet fra, tilsettes smøret og litt salt. Staukes til en god purè. Blomkål og brokkoli dampes i ca. 3 min. Anrett  og nyt de gode smaker.

Du kan lese om sumak via linken her: Krydder i Maten.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg