Lammeribbe med brokkolini og grillet mais.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Påsken nærmer seg, og hva smaker da bedre enn en deilig middag med lam. Her har jeg laget lammeribbe med brokkolini, grillet mais og gratinerte fløtepoteter. Lammeribben er nedfryst fra julen. Denne retten kan godt lages på grillen, for de som ønsker det. Jeg har stekt ribben i ovnen.
Prøv ellers lammeribbe som sommermat på grillen.

Håper det smaker. God påske til alle matelskere.

 

Lammeribbe med brokkolini og grillet mais.

 

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 1 stk lammeribbe – ca 900 gr.
  • 6 middels poteter, skrelt og tynnskivet.
  • 1 pk. brokkolini.
  • 2 hele kokte maiskolber, delt i 6 biter.
  • 6 stk. middels sjampinjonger.
  • 3 tomater, skoldes og skallet fjernes.
  • 3 dl. lammekraft. (Bruk stekeskyen fra stekingen av lammeribben.)
  • 3-4 dl. fløte til poteter.
  • 2 hvitløksfedd.
  • Salt, pepper, fersk salvie og rosmarin.
  • 2-3 ss balsamico.
  • Olje til steking.
  • Maizena som jevner til sausen.
  • 2 ss smør.
  1. Sett stekeovnen på 200 grader. La den bli varm.
  2. Lammeribben gnis med litt olje, krydres med salt og pepper. Legges i en ildfast form.
    Stekes så i ca. 1 time. Tilsett 3 dl. vann etter ca 1/2 time. Dette gir kraft til sausen.
    Mulig ribben må steke noe lenger, men pass på så den ikke blir tørr. Maisen stekes med de siste 15-20 min. Tomater stekes med de siste 10 min.
  3. Poteter legges i en smurt ildfast form. Tilsmakt fløte med hakket hvitløk, salt og pepper.
    Stekes samtidig som lammeribben. Tykner lett. Om ønsket, litt raspet ost på toppen, men ikke nødvendig. Ta ut lammeribben. La den hvile under klede. Sil skyen over i en gryte.Tilberedning siste 10 minutter.
  4. Sopp kuttes i båter. Brunes i litt olje og smør.
  5. Kok opp skyen. Rør ut ca 1 ss. maizena i litt kaldt vann. Tilsettes skyen under koking, litt etter litt. Ikke la skyen bli for tykk. Rør inn litt finhakkede urter. Skyen smakes til med salt og pepper. Om du ønsker noe farge, litt sukkerkulør.
  6. Brokkolini renses om nødvendig. Dampes i ca 3 min, like før servering.Håper det smaker.

Krydder brukt i retten er fra Krydra.no

Følg linken til handel. Krydder og urter.

Hvorfor ikke registrere deg. Legg ellers inn koden kokkengeir10 og få 10% på din handel.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg