Lavkarbo Gyrosmarinert svinekjøtt i pitabrød.

Reklame | Krydra.no alt av krydder. Norrona.net tallerken fra Lifestyleserien Benedikt - pizzatallerken.

Gyros er en gresk matrett av skivet svinenakke som marineres og stekes på et vertikalt spidd. Der kan selvsagt brukes annet kjøtt i retten. Kjøttet serveres ofte i en rull av pita- eller sandwichbrød sammen med tomat, løk og tzatziki. Gyros er populært som hurtigmat og serveres da gjerne sammen med pommes frites.

Krydra.no sitt greske gyroskrydder, er et blandingskrydder med sertifisert økologiske krydder og urter av topp kvalitet.

Krydra.no har gjort det enklere for deg å lage deilig gyros hjemme. Enten du vil ha kylling, storfe, lam, vegetar eller svinegyros så vil denne blandingen hjelpe deg godt på vei  med sine topp smaker. Drøm deg bort til de greske breddegrader.

TIPS! Rist krydderet lett i tørr panne på middels varme for å frigi lukter og smaker og finmal i morter/kvern før bruk for optimal smak.
I denne oppskriften, er kjøttet marinert og stekt i panne. Har ikke brukt spyd, men det kan godt nyttes om det er ønskelig.

Oppskrift 4 porsjoner.

Inneholder: 2067 gr. – 2377 kcal. – 154,3 gr. fett – 32,2 gr. kbh – 95,7 gr. fiber – 163,4 gr. protein.
( Ca. 8,5 gr. kbh. pr. porsjon).

 

  1. Kjøttet krydres med gyrokrydder, og marineres med krydder over natten i kjøleskapet.
  2. Ta ut kjøttet 1 time før steking.
  3. Agurken deles, kjerne skrapes ut, og kuttes i tynne halve skiver.
  4. Rør 2,5 dl. Alpro yoghurt sammen med tzatziki kryddermiks, xantangummi, sitronsaft, sitronskall og salt.
  5. Bland inn agurken, og la det stå i kjøleskap til servering.
  6. Stek kjøttet til det er brunet på alle sider.
  7. Salaten strimles. Tomater deles i 2.
  8. Når kjøttet er ferdig stekt, skjærer du pitabrød nesten helt gjennom, (eller du anretter på pitabrødet.)
  9. Se ellers bilde for anretning. Herlige smaker.

 

Lavkarbo gyroskrydret svinekjøtt i pita.

 

Lavkarbo Pitabrød.
Lavkarbo Pita med Gyroskrydder.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg