Reklame | Krydra.no alt av krydder og xanthangummi.
Norrona.net tallerker fra Lifestyle serien Benedikt Granit.
Caprese – eller mozzarella med tomat og basilikum, er deilige smaker, minner fra Italia. I disse tider, da vi ikke kan reise, må vi hente inn de gamle minner fra dette herlige landet. Carprese, er typisk rett fra sør – Italia. Rettere sagt Capri, like utenfor Sorrento.
Caprese har etter hvert nesten blitt en nasjonalrett i Italia. Caprese salat serveres på mange restauranter over hele verden. Ingrediensene er enkle, smaksrike og flotte i fargen. I Italia brukes mye bøffel mozzarella, men jeg bruker den tradisjonelle laget av kumelk. Farger gjenspeiler det Italienske flaggets farger. Mange retter i Italia gjør det.
De gode smaker, tar jeg ofte med meg inn i andre retter. Her en frokost/lunsjrett som bør prøves. Enkel og rask å lage.
Oppskrift 3 porsjoner. ( 6 stk.)
- 3 egg – romtemperert
- 1,5 dl soyamelk uten sukker.
- 0,5 dl kaldt vann.
- 1 ss. olivenolje.
- 1,5 ts. salt.
- 80 gr. havrefiber.
- 1,5 ss. fiberhusk.
- 1/4 ts. xanthangummi.
- 2 ts. tørrgjær.
- 1 ts. bakepulver.
Fyll i horn:
- 1,5 pk. – ca. 200 gr. mozzarella.
- 4-5 ss. fersk finkuttet basilikumblader.
- 20 stk. småtomater – miks.
- Kvernet salt og pepper.
- Drissel med olivenolje.
Horn Inneholder: 881 gr. – 1124 kcal. – 69 gr. fett – 10,4 gr. kbh. – 95,6 gr. fiber – 65,4 gr. protein.
Dette gir i underkant av 2 gr. kbh. stk. om du ser bort fra bildet, der det er tatt med litt spekeskinke, tomatskive og basilikum.
Fremgangsmåte: (Sett stekeovn på 180 °C).
- Start med å røre sammen egg, soyamelk, vann, olje og saltet. (Bør være romtemperert.)
- Vei opp, og finn frem de andre ingredienser, og rør dem godt inn.
- Elte sammen for hånd til slutt, og lag en ball.
- La deigen å hvile i 30 min. på benken før du kjevler ut deigen som vist på bilde under.
- Deigen må ikke være for tykk. Ca. 0,3 – 0,4 cm.
- Deles opp i 6 like trekanter.
- Kutt mozzarella i skiver, strimles eller kuttes i terninger.
- Tomat og basilikum kuttes også opp i passe biter.
- Legg så på garnityret som vist på bilder under.
- Ha så på litt olivenolje, kvernet salt og pepper på.
- Rull så horn fra ytterst mot midten. Legges på bakepapir
- Ha noen litt mozzarella på hvert horn.
- Stekes i ca 17-20 min. Avhenger av ovnen. Pass på så de ikke svir seg.
- Server gjerne med ekstra garnityr og spekeskinke – Parmaskinke.