Lavkarbo Peanøtt panna cotta med sjokoladekremsaus.

Reklame |

Desserter for lavkarbo, er for mange en utfordring. Denne desserten, er i utgangpunktet en meget karborik dessert, Italiensk anerkjent dessert med innhold av fløte, sukker, vanilje og gelatin. Her lages den med ingredienser som peanøttsmør, sukrin gold, mandelmelk og fløte som de største ingredienser. Dette er en meget smakfull dessert. Litt lik snickers. Denne må dere bare prøve.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

Panna Cotta.

  • 3 dl. kremfløte.
  • 2 ss peanøttsmør.
  • 2 ss sukrin gold.
  • 1/2 vaniljestang. Kokes med i fløten
  • 2 gelatinplater.

Gelatin bløtlegges i kaldt vann i ca. 15-20 min. Bland aller ingredienser i en gryte, unntatt gelatin. Gi det et oppkok. Skvis gelatin for vann, og rør den inn. Avkjøl panna cotta blandingen noe. Siles, fordeles i 4 like porsjoner, og sett den så kjølig.

 

Karamelliserte nøtter

  • 10 stk. hakkede paranøtter, eller mandler.
  • 1 ss sukrin gold.
    Ha nøtter og sukrin i en stekepanne. Rør om til sukrin er smeltet, brunet lett. Ha nøtter over i en skål for avkjøling.
    Knus nøtter før du pynter desserter.

Sjokoladekremsaus.

1 dl pisket kremfløte til pynt.

Rør alt sammen, og gi det hele et oppkok under omrøring, til du ser det bobler et par ganger. Sausen tykner av egget.
Trekk av platen, og rør fortsatt noe. Ha kaldt vann i vasken, Sett sausen i det kalde vannet, og rør sausen til du kjenner den er avkjølt nok. Siles over i en mugge el. før den settes settes i kjøleskapet. Fordel sausen på panna cotta, Pynt med litt pisket kremfløte, og nøttemiksen.

Inneholder: 1772 kcal – 175,4 gr. fett – 16,3 gr. kbh – 4,5 gr. fiber – 28,8 gr. protein.

Dersom du bytter ut kremfløte med kokosmelk, sparer du ca. 5 gr. kbh i denne desserten.

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg