Lavkarbo Torsketunger av skrei med sennepssaus og sprøtt bacon.

Reklame | Krydra.no

Skreien er på plass i butikkene, og sesongen for et fantastisk skreifiske er godt i gang. I år er det en utfordring for mange fiskere, da de mangler arbeidskraft. Mange utenlandske arbeidstakere står fast ved grensa inn til Norge. Likevel må fiske av stabelen, og de har nok fått tak i den hjelpen som trengs for å fiske kvoten sin også i årets skreifiske. Den gode matfisken skal selvsagt på bordet uansett hvilke utfordringer fiskerne har. Torsketunger følger ofte med til et godt skreimåltid, også her, men som forrett til neste rett med oppskrift om litt.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 8 stk. store torsketunger. (ca. 400 gr.)
  • 50 gr. bacon. Skivet Tulip, eller annet bacon.
  • 1 ss. hakket persille.
  • 2 ss. creme fraiche.
  • 2 ss. syltede sennepsfrø.
  • 0,5 dl. fløte.
  • 75 gr. smør.
  • 1 dl. ingefærøl – Drum Brew – Tromøy/Arendal
  • Kvernet salt og pepper. – Krydra.no
  • 2 ss. havrefiber til panering.

Inneholder: 666 gr. – 1504 kcal – 120,9 gr. fett – 7,3 gr. kbh. – 15,2 gr. fiber – 89,4 gr. protein.

  1. Torsketunger renses, skylles, og legges i ingefærøl i ca. 1 time. La det stå kjølig.
  2. Bacon kuttes i mindre biter, stekes sprøtt, settes til side.
  3. Fløte kokes opp med creme fraiche, sennepsfrø, salt og pepper.
  4. Persille finhakkes.
  5. Torsketunger tas ut av marineringen, skylles og tørres.
  6. Paneres så, og stekes i 25 gr. smør.
  7. I tiden torsketunger stekes, røres 50 gr. smør inn i sausen.
  8. Anrettes på sausen, og toppes med sprøtt bacon, persille, sennepsfrø og litt kvernet pepper.
Torsketunger av skrei, servert med sprøtt bacon, sennepsfrø og persille.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg