Til min matlaging, har jeg funnet krydder og urter jeg bare elsker. De flotte smaker og lukter, som gir en ekstra piff i alle retter jeg lager. Besøk Krydra.no, så finner dere krydder jeg legger ut og bruker i det daglige. De har alt, kan bestilles på nett, og til greie priser. I disse dager, er det absolutt greit å bestille varer for hjemlevering, om du da ikke bor så nær at du kan bestille for henting. Om ikke dere har prøvd krydder og urter fra Krydra.no – må dere bestille og prøve. Her kommer enda en rett – enkel, rask og god, med krydder derfra.
Lettrøkt tomatsuppe med basilikumegg og bacon.
Oppskrift 3 personer.
- 1 bx. hakkede tomater.
- 1 bx. vann, (skyll boksen med tomat og ha i).
- 1 ss. creme fraiche.
- 6 egg.
- 6 skiver bacon u/svor.
- 2 ss hakket fersk basilikum.
- 1 tsj. Mexicansk oregano – Krydra.no
- 1 tsj. Hawaisalt, sort lava – Krydra.no
- 1 tsj. Dansk røkt druidesalt – Krydra.no
- 1 tsj. pepper, Røkt Banasura, hel – Krudra.no
Dette er en rask rett å lage. Ca. 15 min fra start. Ha hakkede tomater, vann og creme fraiche i en gryte. La dette få et raskt oppkok. Varm opp Banasur pepper i en stekepanne. Ha pepper over i en morter sammen med det andre krydderet. Støtes og blandes. Del bacon i 6 like slicer. Stekes så sprøtt. Legg til side på et papir. Baconfettet etter steking har du over i tomatsuppen, sammen med ca. ¾ av kryddermiksen. Skill eggeplommer fra eggehviten. Trekk tomatsuppen til side, og hell forsiktig plommene i suppen. Ikke rør i suppen. Visp eggehviter lett sammen. Ha dette i stekepannen på svak varme, og la dette bli til en “pannekake”. Før alt er stivnet helt, strør du basilikum og resten av kryddermiks på “pannekaken. Trekk til side, og la den stivne helt, før du bretter den, kjøler den lett ned, før du strimler ”pannekaken i passe biter. Suppen får en lettrøkt og passe sterk smak av krydderet, samt basilikum topper smaker. Om du vil, prøv med raspet parmesan på topp. Mmmmm – godt blir det.
82,4 gr. fett – 14,9 gr. kbh – 4,9gr. fiber – 63,5 gr. protein. (3 porsjoner).