Løksuppe med skalldyr.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

 

Løken er en av høstens smaksrike grønnsaker. I denne retten kombineres flere typer løk med blåskjell og reker. Blåskjellog reker er på sitt beste i de mørke tider av året. Vinter mat med smak av sommer. Reker er en tidløs favoritt. Smaksrike, sunne og gode. Passer til enhver anledning. Blåskjell du kjøper i butikken, er trygge og gode å spise. Skjell som ikke åpner seg, skal ikke spises.

 3 personer:

  •  2 store gule løk – kepaløk.
  • 2 stk. rødløk.
  • 1/2 middels purreløk.
  • 3 stk vårløk.
  • 2 tomater, delt i biter.
  • 300 gr. reker med skall, skrelles.
  • 1/2 nett blåskjell, dampes og renses.
  • Salt, sitronpepper, litt timian og estragon.
  • 1 ts grønnsaksbuljong.
  1. Løken kuttes i båter og biter. Freses lett i olje, før krydder tilsettes.
  2. 1 ltr. vann tilsettes sammen med buljong og kraften fra de dampede blåskjell.
  3. Tomater has i, og det hele kokes i ca. 1/2 time til løken blir myk og fin. Smakes til en siste gang.
  4. Suppen serveres i skål. Toppes med skalldyr, som kun har behov for å trekke i den varme suppen.
  5. Serveres med god brød. Smaken av vår, sommer, høst og vinter på en gang.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg