Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Løken er en av høstens smaksrike grønnsaker. I denne retten kombineres flere typer løk med blåskjell og reker. Blåskjellog reker er på sitt beste i de mørke tider av året. Vinter mat med smak av sommer. Reker er en tidløs favoritt. Smaksrike, sunne og gode. Passer til enhver anledning. Blåskjell du kjøper i butikken, er trygge og gode å spise. Skjell som ikke åpner seg, skal ikke spises.
3 personer:
- 2 store gule løk – kepaløk.
- 2 stk. rødløk.
- 1/2 middels purreløk.
- 3 stk vårløk.
- 2 tomater, delt i biter.
- 300 gr. reker med skall, skrelles.
- 1/2 nett blåskjell, dampes og renses.
- Salt, sitronpepper, litt timian og estragon.
- 1 ts grønnsaksbuljong.
- Løken kuttes i båter og biter. Freses lett i olje, før krydder tilsettes.
- 1 ltr. vann tilsettes sammen med buljong og kraften fra de dampede blåskjell.
- Tomater has i, og det hele kokes i ca. 1/2 time til løken blir myk og fin. Smakes til en siste gang.
- Suppen serveres i skål. Toppes med skalldyr, som kun har behov for å trekke i den varme suppen.
- Serveres med god brød. Smaken av vår, sommer, høst og vinter på en gang.
0 kommentarer