Reklame |
Medisterdeig kan brukes til så mangt. Ikke bare til julens godbit – medisterkake, men også til å farsere – fylle ting med. Her kommer en rett der jeg fyller medisterdeig i sopp, svøper med bacon og steker retten i ovn. Sammen med de gode grønnsaker som brukes i lavkarbomenyer, blir dette en saftig og smakfull rett. Håper det smaker.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 2 store portobellosopp. Ca. 150 gr.
- 300 gr. medisterdeig.
- 6 skiver bacon (125 gr.) – Tulip bacon, skivet.
- 4 buketter brokkoli, ca. 120 gr.
- 100 gr. tomat – ca. 100 gr.
- 100 gr. spisskål.
- 1 egg.
- 1 3/4 dl fløte.
- 1 tsj. Kinesisk five spice – krydra.no
- 1,5 tsj. Afrikansk snøflak salt – Krydra.no
- 1,5 tsj. Kampotpepper, hvit – Krydra.no
- 50 gr. smør.
Inneholder: 2231 kcal – 199,0 gr. fett – 16,1 gr. kbh – 9,3 gr. fiber – 89,9 gr. protein.
- Ta ut stilken, og skrap bort de skivede deler av soppen. Ta vare på dette.
- Kok opp vann, og damp soppen i ca. 2 min.
- Ta ut av vannet, og tørk soppen for vannrester.
- Rør sammen medisterdeig med 3/4 dl fløte, finmalt Five spice krydder, 1 tsj. salt og støtet Kampotpepper.
- Fyll og fordel medisterdeigen så i soppen. Surr baconskiver rundt – 3 skiver på hver sopp. Ha litt olje over.
- Sett den fylte soppen i stekeovn på 200 °C, og stek soppen i 20 min.
- Mens soppen hakker du opp sopprester du skrapte ut. Steker den i litt olje, tilsetter 1 dl. fløte, 1/2 tsj. salt, og 1/2 tsj støtet pepper.
- La sausen koke lett inn. Soppen har litt umami smak, og har ikke behov for mer krydder.
- Tomat deles, og stekes med soppen i ovnen de siste 10 min.
- Brokkoli og kål dampes 3 min i lettsaltet vann like før soppen er ferdig.
- Du har med andre ord middag på 20 min.
0 kommentarer