Mozzarella fra Osteverkstedet i Lillesand.

Har du spist ekte, upasteurisert mozzarella før? Med litt olivenolje og salt på toppen? Det er en opplevelse utenom det vanlige. Bruk den for all del på bruschettaer, i salater, på pizza eller med jordbær, men prøv også Sørlandsk Mozzarella for seg selv. Det er som å gi smaksløkene dine en klem. (Info: Osteverkstedet.no)

Dette er skikkelig kortreist Italiener. Melken som mozzarella lages på, kommer fra Steindal gård, som ligger ca 10 mtr. fra produksjonslokalet.

Andrea, bruker ekte italiensk kjærlighet og ekte Lillesandsk kumelk. Arbeidet er – som de sier der han kommer fra – con amore.

Oppskrift jeg her kommer med, er min Caprese med kortreist mozzarella.

Caprese på mozzarella fra Osteverkstedet i Lillesand.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 1 stk. mozzarella – 200 gr – delt i 2.
  • 20 stk. små plomme, eller cherrytomater. Lett søte.
  • 3.ss olivenolje.
  • 10 stk. basilikum blader – finkuttet.
  • Litt kvernet salt o pepper.

Om du ønsker det, kan du bruke pesto rørt ut i litt ekstra olivenolje.
Gjerne også litt godt brød, eller focaccia.

Denne lokalproduserte osten, er det bare å nyte. Har servert denne osten i bryllup, der gjester ga topp tilbakemelding. Kan ikke sammenlignes med de butikk kjøpte varianter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg