Nyretapp, eller slakterbiff. Hørt om det?

Reklame | Bakeren og kokken.

Slakterbiff, er en lite brukt råvare i de mange butikker som selger kjøtt. Derav heller ikke i de fleste hjem.

Biff er ikke akkurat kjent for å være billig. Hundrelappene flyr dersom man skal spise seg mett på en mør og god indrefilet.

Men langt inni kuen finnes et kjøttstykke som nesten ikke er å finne i butikk.

Kjøttstykket heter nyretapp/ slakterbiff, men blir ofte kalt for «slakterens hemmelighet». Navnet stammer fra gamle dager, da var nyretappen kjent for å være kjøttstykket som slakteren ikke ville selge, men heller beholde for seg selv.

Det handler først og fremst om hva man finner i dagligvarebutikken. Det finnes bare én nyretapp på hvert dyr, og den veier mellom 500 – 800 gram. Det er derfor ikke like tilgjengelig som mange andre kjøttstykker, og derfor dette produktet ikke er lett å få tak på i butikker med kjøttdisker.
Likevel, bør du høre om dette er å få bestilt. Må bare prøves ut. (Utdrag fra Godt.no)

Gode kniver er ditt ultimate redskap på kjøkkenet. Her kommer link til et topp knivsett de fleste har råd til.

 

 

Nyretapp, eller slakterbiff. (Bilde fra Godt.no)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mareld knivsett i 5 deler fra Bakeren og Kokken.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg