Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten. Helt hjem på døra om du vil.
One Pot, er en betegnelse for mat der lages i en gryte, eller som i denne retten, i en ildfast form. Føler du på tidspress ved å koke i flere gryter, er dette hvordan å bespare tid, samtidig som du beholder alle smaker i retten. Eksempler på retter laget på denne måten, er gryteretter, lasagne, gratenger mm. Hvorfor ikke la deg inspirere av denne formen for matlaging.
Oppskrift 2-3 porsjoner.
- 3 middels poteter i 3-4 mm. skiver.
- 1/2 løk i skiver. Bruk gul/rød løk. Om du bruker purreløk, bør den ikke ligge på topp, da den svir seg raskt.
- 1 middels gulrot i skiver, som poteter.
- 10 stk. stenfrie olivener.
- 1/2 rød/grønn paprika i strimler.
- 300 gr. brosmefilet.
- 2-3 ts. krydder – blanding av estragon, pepper, dill, paprika og salt.
- Saften av 1/2 sitron.
- Ca. 50 gr. smør. Legges på toppen ved siste steking.
- 5-6 ss olivenolje, dryppes over poteter, gulrot, løk og paprika.
- 50 gr. ternet/strimlet bacon.
- Finn frem en passe ildfast form.
- Smør formen med litt smør.
- Legg så i poteter, gulrot, løk og paprika lagvis i formen.
- Drypp over oljen, og krydre så lett med 2/3 av krydderet.
- Stek første delen på 200 °C i 20 min – midt i ovnen.
- Ta formen, og legg så på fisken, bacon og grovhakkede olivener.
- Ha på resten av krydderet, og skivet smør på toppen. Bruk en ostehøvel til dette. Om ikke, legger du klattvis smøret over fisken, samt litt olje dryppet over.
- Sett formen i ovnen igjen, og la det steke i 10-15 min.
Om du ønsker, kan retten godt serveres med baguetter eller focaccia. Nyt de gode smaker.
1 kommentar
Brosme er nydelig, men utrolig sjelden jeg får tak i skikkelig kvalitet, så da blir det ikke til at jeg kjøper.