Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Vi oppfordres alle til å spise mer fisk gjennom uken. Hadde nå bare prisen kunnet settes ned en god del, slik at alle har muligheten til det. Fisk er blitt skikkelig dyrt. Likevel kan jeg ikke la være å komme med oppskrifter på det sunne. Ikke bare er det sunt, men det er rask middag å lage. Her kommer en variant med en deilig topping, spisskål, gulrot og en deilig potetmos med sellerirot.

Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 gr. ørretfilet.
- 5 middels poteter – skrelles og kuttes i terninger.
- 1/4 sellerirot – kuttes i terninger.
- 2 stk. middels gulrøtter.
- 1/2 middels spisskål delt i 2 like båter.
- 1 stk. middels rødløk i terninger.
- Smør til topping av ørretfilet.
- Urtesalt, grønn knust pepper, kvernet Himalaya salt.
- Finhakket persille og timian.
- 2 ss smør, 1/2 dl kremfløte, salt, pepper og muskat nøtt til sellerirot og potetmos.
Fremgangsmåte:
- Poteter og sellerirot kokes mørt. Ikke salt i vannet under koking. Koketid ca. 30 min.
- Skinnfri ørret legges i en ildfast form.
- Bruk ostehøvel til å skive smør som legges over fisken.
- Rødløk, persille og timian blandes og krydres med urtesalt, litt hvitt pepper og salt.
- Dekkes over fisken.
- Ørret settes så i stekeovnen midt i ovnen på 200 °C i ca. 15-20 min.
- Vannet siles av poteter og selleri. Ha i oppvarmet fløte og smør, og rør godt om. Smakes til med salt, pepper og muskat.
- Gulrot dampes i lettsaltet vann i ca. 3 min før kålen legges i, og det dampes til kålen er passe kokt.
- Anrett og nyt de deilige smaker.
0 kommentarer

