Ovnsbakt fylt paprika. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no Pasto.no norrona.net tallerken fra Lifestyle serien Benedikt. wagner kjøkken, Arendal.

Paprika er en storvokst, mild variant av paprikaslekten som blir brukt som grønnsak og garnityr i matlaging.

Paprika finnes i mange ulike farger, mørkfiolett, gul, rød, grønn, hvit og oransje. Den grønne paprikaen er kart som endrer farge når den modner. Paprika kommer opprinnelig fra Syd- og Mellom-Amerika, men den milde smaken kommer fra et recessivt gen som ble oppdaget og dyrket videre i Ungarn. Paprika inneholder mye A-, B- og C-vitamin. De grønne inneholder bare halvparten så mye. Paprika kan brukes til det meste av middager,  supper, sauser,  smørbrød osv.  (Wikipedia).

Ellers er paprika en av grønnsaker som kan brukes i lavkarbo livsstilen. Den grønne er den med minst karbohydrater pr/100 gr.
Grønn paprika, rå – 2,8 gr kbh/100 gr.
Rød paprika, rå –  4,2 gr khb/100 gr.
Gul/orange paprika, rå – 5,0 gr kbh/100 gr. 

 

I denne retten er der brukt rød paprika. Noen synes den grønne smaker for mye gress, men den smaken endrer seg under grilling, steking og koking, så det er ingen grunn til å skulle la være å lage denne retten med grønn paprika om du ønsker å redusere karbo innholdet noe.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

Inneholder: 1182 gr. – 1465 (1453) kcal. – 109,3 (109,6) gr. fett – 20,4 (16,9) gr. kbh. – 12,2 (11,7) gr. fiber – 93,6 (93,6) gr. protein.
(  ) = Med grønn paprika

 

  1. Del og rens paprika. Legg i en ildfast form.
  2. Sett stekeovn på 200 °C.
  3. Andre grønnsaker kuttes i passe biter. Freses lett i olivenolje.
  4. Tilsett kjøttdeig, og fres så dette til kjøttdeig er passe brunet.
  5. Krydre med krydder som nevnt i oppskrift.
  6. Fyll så dette i paprikaene.
  7. Hell så på blanding med egg og soyamelk og litt krydder.
  8. Ost på toppen, og stek paprika i ca. 25 min.
  9. Isbergsalaten snittes, legges på tallerken med litt dressing på hver.
  10. Anrett paprika på salaten når den er ferdig.
Lavkarbo fylt paprika.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg