Ovnsstekt Brosmefilet med potet Anna.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Brosmefilet med potet Anna.
Brosmefilet med potet Anna.

Brosme er en god matfisk. Den må ikke forveksles med ferskvannsfisken med navn Brasme. Saltvannsfisken Brosme, er lett å kjenne igjen, da den har en lang ryggfinne over hele ryggen. Brosme kan ligne litt på steinbit i kjøttet. Fast, hvit i kjøttet- Egner seg godt i gryteretter. Ellers som her, ovnsstekt.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 400 gr. brosmefilet.
  • 4 middels poteter.
  • 100 gr. margarin.
  • 200 gr. spisskål.
  • 100 gr. gulrot.
  • 1 hvitløksfedd.
  • 1 ts. timian, eller fersk timian.
  • 1 ts. estragone.
  • Krydder: Salt, pepper, estragon.
  1. Poteter skrelles og finskives.
  2. Margarin/smør smeltes. Tilsettes finhakket hvitløk og timian. La smøret klares. Dvs. at saltet og krydderet synker til bunn, og smøret er klart i toppen.
  3. Ha smøret over de tynnskivede poteter. Vend poteter i smøret, og legg dem så i en ildfast form. Settes så i stekeovnen på
    200 °C. Steketid ca. 20-30 min.
  4. Brosmefilet legges i en smurt ildfast form. Rester av det som var igjen fra klaret smør, helles over fisken. Krydre med litt estragon, salt og pepper. Settes i stekeovnen med poteter.
  5. Spisskålen skjæres i 4 båter. Gulrot skrelles og kuttes i tynne skiver. Dampes så i lettsaltet vann i ca. 5 min, like før poteter og fisk er ferdig.
  6. Bruk ellers de grønnsaker du liker.
  7. Lykke til.
Potet Anna.
Potet Anna.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg