Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Brosme er en god matfisk. Den må ikke forveksles med ferskvannsfisken med navn Brasme. Saltvannsfisken Brosme, er lett å kjenne igjen, da den har en lang ryggfinne over hele ryggen. Brosme kan ligne litt på steinbit i kjøttet. Fast, hvit i kjøttet- Egner seg godt i gryteretter. Ellers som her, ovnsstekt.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 400 gr. brosmefilet.
- 4 middels poteter.
- 100 gr. margarin.
- 200 gr. spisskål.
- 100 gr. gulrot.
- 1 hvitløksfedd.
- 1 ts. timian, eller fersk timian.
- 1 ts. estragone.
- Krydder: Salt, pepper, estragon.
- Poteter skrelles og finskives.
- Margarin/smør smeltes. Tilsettes finhakket hvitløk og timian. La smøret klares. Dvs. at saltet og krydderet synker til bunn, og smøret er klart i toppen.
- Ha smøret over de tynnskivede poteter. Vend poteter i smøret, og legg dem så i en ildfast form. Settes så i stekeovnen på
200 °C. Steketid ca. 20-30 min. - Brosmefilet legges i en smurt ildfast form. Rester av det som var igjen fra klaret smør, helles over fisken. Krydre med litt estragon, salt og pepper. Settes i stekeovnen med poteter.
- Spisskålen skjæres i 4 båter. Gulrot skrelles og kuttes i tynne skiver. Dampes så i lettsaltet vann i ca. 5 min, like før poteter og fisk er ferdig.
- Bruk ellers de grønnsaker du liker.
- Lykke til.
0 kommentarer