Reklame | Krydra.no Kampot hvit hel økologisk pepper. Keltisk sjøsalt.
Bestill krydder med kode KokkenGeir 10 og få 10 % rabatt på din første bestilling.
Kveite eller atlantisk kveite tilhører gruppa kveiter og er en flat beinfisk i flyndrefamilien. Arten står oppført som truet på IUCNs rødliste fra 1996, men i Norge ble den etter 2006 nedgradert fra nær truet til livskraftig på Norsk rødliste for arter for 2010, fordi den nasjonale bestanden er økende. Kveitas nærmeste slektning er blåkveita, som tilhører samme biologiske slekt men er som regel mye mindre dimensjoner. (Wikipedia).
I disse dager, nov-des, har flere butikk kjeder tilbud på kveite. Kveite er en topp matfisk. Hvit og fast i fisken. Ikke for mye bein, som ofte gjør at kunder styrer unna fisk. Her skjærer du ut flotte fileter på begge sider, om ikke du får butikken eller fiskeleverandøren til å gjøre det for deg. Mulig det koster litt mer, men det kan være verd prisen, isteden for at du skal ødelegge fileten.
Oppskrift 2 porsjoner. (Lavkarbo).
Der hvor annet tilbehør er i (—), brukes dette ved lavkarbo,
- 350 gr. kveitefilet.
- 100 gr. gulrot.
- 150 gr. aspargesbønner.
- 200 gr. morenepoteter, eller annen potet. ( 200 gr. sjampinjong)
- 30 gr. salami Napoli – Jacobs Utvalgte.
- 2 ss. smør.
- 5-6 ss olivenolje.
- 50 gr. ramsløksmør eller annet urtesmør. Her kan du kjøpe smør i butikken, om du da ikke lager smør selv.
(Lavkarbo): 860 gr. – 1531 kcal. – 124,3 gr. fett – 11,5 gr. kbh. – 9,7 gr. fiber – 86,4 gr. protein.
- Del kveitefilet i to like skiver. Del fileten nesten gjennom. Brettes ut, og du får en sommerfugl lignende skive.
- Om du bruker poteter til retten – ikke Lavkarbo, vaskes, deles, oljes og krydres disse før du steker dem i ovnen i ca. 15-20 min på
200 °C. - Gulrot skrelles og deles 2 ganger på langs. 8 like lange staver. Settes på kok i lettsaltet vann. Kokes ca. 5 min.
- Sjampinjongen deles i 2.
- Fisken stekes i panne med smør og olje. Ca. 3-4 min på hver side. Krydres med salt og pepper. Her brukt Kampot hvitt økologisk kvernet pepper, og keltisk sjøsalt fra Krydra.no
- Sjampinjongen stekes i litt olje. Krydres med salt og pepper.
- Aspargesbønner dampes på samme tid som fisken stekes.
- Ha like mengder ramsløksmør/ urtesmør på hver porsjon.
- Salami strimles, og stekes sprøtt. Ha dette på toppen av retten.Her er det lurt å lese oppskrift, hva du skal begynne med for å bli ferdig med alt samtidig.