Pannestekt laksefilet med hvit asparges og “rask bearnaise”. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. Norrona.net flotte tallerken fra Lifestyle serien Benedikt - pizzatallerken 30 cm. Lag maten på kjøkken fra Wagner kjøkken Wagner-kjokken.no

Aspargesen som ramsløken er i sesong i disse tider. Hvit asparges, som i denne retten er med som et av flere garnityrer, er en asparges som godt kan spises for seg selv, men er enda bedre med andre smaker til. Nytes den som den er, serveres der ofte Hollandaise saus til.
Norsk hvit asparges, er i sesong fra april til St. ‘Hans, med svært begrenset tilgang. Dyrkes på Hvasser.  Fra utlandet – april til ut juni. Det meste av denne flotte aspargesen er import. Hvit asparges gror under jorden, derfor hvitfargen. Sollyset kommer ikke til. Kun toppspiren som dukker opp av jorden. Grotiden for denne asparges, for å kunne høste av godbiten, er 3-4 år. Grønne og hvite asparges kommer fra samme plante. Aspargesen er skuddene på den løvfellende stauden “Asparagus Officinalus”. Planten er kjent siden Romertiden – har trolig vært dyrket i Norge i 400 år. Forekommer viltvoksende enkelte kystnære områder i Sør-Norge. Asparges er en delikatesse.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. laksefilet.
  • 4 stk. (200 gr. ) store hvite asparges.
  • 150 gr. spiss- eller nykål.
  • 10 stk. småtomater.
  • 50 gr. rødløk.
  • 1 ss. persille eller dill – finhakket.
  • 6 ss majones.
  • 50 gr. smør – smeltet, ikke brunet.
  • 1 ss. tørket estragon.
  • 1/2 ts. kvernet – støtet pepper.
  • 1 ss eddik.
  • 1 ss sitronsaft.
  • Salt som ønsket.
  • Litt olje til steking av fisk og grønnsaker som skal stekes.

Inneholder: 987 gr. – 2157 kcal. – 194,8 gr. fett – 14,9 gr. kbh. – 10,2 gr. fiber – 81,2 gr. protein.

  1. Om du kjøper hel filet av laks, deler du denne opp i 2-4 filetstykker.
  2. Asparges klargjøres ved at du skreller den fra spiss til rot. La den ligge på fjøla når du skreller den, så slipper den å knekke.
  3. Kutt av de 3 cm. nederst, som er veldig trevlete.
  4. Ha litt vann i en passe stor gryte, der asparges passer i, om du da ikke har en aspargesgryte.
  5. Ha litt vann, salt og litt sitron i vannet. Asparges dampes til den er mør og fin. 8-12 min, mulig noe mer. Stikk en kniv i for å kjenne om det er nok. Slipper kniven, er den ferdig.
  6. I tiden asparges damper, stekes fisken ca. 3-4 min på hver side i 1 ss smør og litt olje.
  7. Stek løk og tomater, samt kålen får dampe med asparges de siste 5 min.
  8. Sausen, som lages på majones er av de raskeste du lager. Smelt 2 ss smør i en gryte. Ikke brunes. Ha så i estragone, sitronsaft og eddik. La det trekke 1 min, ta til side fra platen, og rør inn majonesen. Visp dette greit sammen. Ikke tilbake på platen, da den vil sprekke. Smak til med pepper, og ekstra salt om du ønsker det.
  9. Anrett når alt er ferdig. Toppes med fersk hakket persille eller dill.

 

Kongen av grønnsaker, hvit asparges med laksefilet og falsk bearnaise.
Kongen av grønnsaker, hvit
asparges med laksefilet og falsk bearnaise.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg