Pepperbiff med bearnaise tilsmakt grønn pepper og safran.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder, urter og utstyr på nett.

Mange butikker og kjeder kjører denne helgen rabatt på biff. Jeg kjøpte denne gangen biff fra Skjeggerød på Coop Obs. Pakke à 600 gr. til kr 149,- for pakken. 4 biffer à ca. 150 gr. stk.
Vi er 2 i husholdningen, så 2 biffer legges i frysen. Her kommer min oppskrift på pepperbiffen.

 

 

2 porsjoner.

  • 300 gr. pepperbiff.
  • 12 stk. grønn asparges.
  • 3 stk. middels poteter i båter. Gjerne med skall.
  • 10 minitomater.
  • 4 stk. brokkoli buketter.
  • 1/2 Polkabete i staver.
  • 1/2 rødløk.
  • 1 hvitløksfedd
  • 50 gr. smør.
  • 5-6 strå safran.
  • 1 ts estragon.
  • 10-12 grønne pepperkorn.
  • 1/2 ts. sjøsalt.
  • 1 ts eddik til sausen
  • 4 ss. Hellman`s majones.
  • Olje og litt margarin til steking.
  • Litt salt og pepper til krydring av maten.

Krydder til maten kan kjøpes hos Krydra.no Følg linken her Krydra.no Bruk kokkengeir10
og få 10% på kjøpet. Rabatten er allerede lagt inn i listen. Meld deg inn som kunde.

  1. Ta ut biffen av kjøleskapet, og la den få en times tid på benken.
  2. Poteter og polkabete stekes lett i olje. Stekes til det blir mørt. Krydres med salt og pepper.
  3. Smelt smøret, tilsett safran, grønn pepper som støtes med litt salt. Ha også i estragon.
    La dette trekke i smøret. Smøret må ikke bli for varmt.
  4. Ta poteter og beter ut av stekepannen når det er mørt nok.
  5. Kutt av de nederste 3 cm av asparges. Dampes i lettsaltet vann i ca. 3-4 min. Brokkoli med de siste 2-3 min.
  6. Biffen stekes i varm panne til det pippler blod på toppen. Snu biffen, og la det samme skje igjen.
    Snu biffen og krydre med salt. Ta biffen ut av pannen, og la den hvile over poteter og beter.
  7. Ha i løken og tomater i samme panne, og la det frese litt.
  8. Ha nå i majones i smøret, og la den få opp tempen igjen på plata. Ikke la den koke, da den da skiller seg. Skal kun bli varm.
  9. Anrett og nyt smaker av deilig safran og pepper.

Serverte en rødvin av druen Merlot og Malbec. En deilig Fransk vin til maten. Litt pepper i ettersmak.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg