Denne retten fra Italia, regnes inn i kategorien Antipasti – forretter eller småretter. En rett fra Friuli i det nordøstlige Italia.
Denne retten serveres med St. Daniele skinke. St. Daniele skinken produseres fra utsøkte skinker, og modnes ved luft tørking i minimum 12 mnd. Retten kan varieres, og anrettes også gjerne med cantaloupe melon, annen spekemat som f.eks salami, eller som her en spekeskinke. Min spekeskinke er fra Grillstad/ Stranda sitt utvalg.
FERSK FIKEN
Ferske fikener er en skjør delikatesse, med spiselig skall og fløyelsmykt fruktkjøtt. Fruktkjøttet smaker søtt og nøtteaktig, og inneholder små spiselige kjerner. Prøv fikener til for eksempel ost, eller spekemat. Fikener spises naturelle. Prøv de også i fruktsalaten, eller til is. Fikener passer også godt til ost, og kan serveres ovnsbakt. (Info Bama.no)
CANTALOUPE
Liten og søt utenpå, fantastisk og nydelig inni. Denne melonen byr på en sterk og flott oransje farge, med masse herlig smak. Fruktkjøttet er dessuten supersaftig, og perfekt til både juice og smoothies. Spis den rett fra skallet, ha den i fruktsalat, bruk den i smoothie, juice, salater eller som garnityr. Cantaloupe er også kjempegodt sammen med spekemat, og pynter opp ethvert fruktfat. (Info Bama.no)
Oppskrift 4 porsjoner.
- 150 gr. spekeskinke. (1 pk.)
- 4 stk. fikener.
- 4 båter cantaloupe melon.
- Kvernet sort pepper.
- 2 ss olivenolje.
- 2 tsj. balsamico.
Olje og balsamico er ikke med i den orginale oppskriften. Smaken du får ved å tilføre dette, høyner smaker.
- Legg skinken litt i romtemperatur. Dette for at skinken lettere løsner når du tar skivene fra hverandre.
- Legg 4 skiver skinke på hver tallerken.
- Del fiken i 4 båter – 16 båter til 4 personer.
- 4 båter melon deles i 2.
- Rør sammen olivenolje og balsamico.
- Anrett fiken og melon rundt skinken.
- Drypp så dressingen på fiken og noe over skinken.
- Til slutt kvernes pepper lett over det hele.
- Server gjerne med en god rødvin – type Barbera d`Asti passer godt her – testet.
- Server ellers med godt brød eller brødstenger – Grissini.