Ratatouille med sprøstekt spekeskinke og parmesankrutonger.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten. norrona.net Tallerken fra Lifestyleserien, Benedikt.

Ratatouille (uttales rata’toj) er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages av blant annet aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter, for eksempel basilikum eller timian, som freses og småkokes i olivenolje. Ratatouille kan serveres som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta, men kan også serveres på egenhånd. Utover nevnte grønnsaker, har jeg med sopp i retten. Toppet med sprøstekt spekeskinke og krutonger, blir det en deilig rett. En god veganer/ vegetar rett om du tar bort spekeskinken.

Oppskrift 3-4 porsjoner.

  • 1/2 auberguine.
  • 1/2 squash.
  • 1 rød paprika.
  • 4 store sjampinjonger.
  • 1 rødløk.
  • 4 tomater.
  • 4 hvitløkfedd – sort hvitløk, eller vanlig.
  • 6 stk. Padron, grønn liten paprika.
  • 4 stk. loffskiver i terninger.
  • 100 gr. spekeskinke eller bacon.
  • 4 ss. balsamico.
  • 2 ss. tomatpulver, finmalt av soltørkede tomater.
  • 1 ts. oregano, 1 ts. rosmarin (tørket. Eller 1 ss. av hvert slag fersk.
  • Salt, pepper og litt buljong pulver, grønnsak – økologisk.
  • Raspet parmesan til krutonger.
  • 1 dl. Olivenolje til ratatouille og risting av krutonger.
  1. Alle grønnsaker kuttes i passe store biter.
  2. Alt bortsett fra tomater, freses i olivenolje i ca. 5 min.
  3. Ha så i tomater, balsamico, tomatpulver, og urter.
  4. La grønnsaker koke til de blir passe møre.
  5. Spekeskinken strimles og sprøstekes.
  6. Krutonger ristes i pannen til de er sprø. Raspet parmesan vendes inn i krutonger før servering.

Dette er en måte å servere denne deilige grønnsaksretten på. Kun fantasien som stopper deg. Kommer en rett med fisk også litt senere.
Da har du en ny rett på bordet. Godt måltid, om du er veganer, vegetarianer, eller bare ønsker en kjøttfri dag. Eller om du ønsker toppe retten med kjøtt, fisk eller fugl.

Ratatouille med sprøstekt spekeskinke og parmesan krutonger.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg