Salt lammelår med løksaus.

Reklame | Krydra.no Kjøp krydder og urter av høy kvalitet. Norsk nettbutikk med lager og utsalg i Arendal.

Salt lammelår med løksaus.

Mange nyter ferskt lammelår i påsken. Som regel er dette litt større lår, som er fjorårets lam. Lår ligger da på rundt 3 kg.
Salt lammelår, er også deilig mat. Kjøpte salte lammelår på salg rundt juletider 2022. Dette har lagt i frysen til nå. Grønnsaker  med salt lammelår kan godt være samme som fersk lammestek. Til dette måltidet, bruker jeg kålrotstappe, brokkoli og gulrot. Sausen er en sur/søt løksaus. Smaker godt til det salte lammet. Selvsagt tyttebærsyltetøy.

 

Oppskrift 6-8 personer.

  • 1 stk. lammelår – ca. 2,5-3,0 kg. Her ca. 500 – 700 gr. bein.
  • 12 – 15 stk. middels poteter.
  • 2 stk. middels kepaløk. (vanlig løk).
  • 4 stk. middels gulrot.
  • 12 buketter brokkoli.
  • 1,5 kg kålrot.
  • 1 dl. matfløte.
  • 150 gr. smør.
  • 4 – 5 dl. kraft fra koking av lammelår. Om den er for salt, 50/50 vann og kraft. Litt i kålrotstappen.
  • 0,5 dl. eddik.
  • 2 ss sukker / sukkererstatning.
  • Salt, hvitt pepper og muskat. Litt grønnsaksbuljong i stappen.
  • 2-3 ss maizena/ tapioka til jevning av saus. Røres ut i litt kaldt vann.
  • Tyttebærsyltetøy.
  1. Lammelåret skylles i kaldt vann. Du skyller da bort blod og overskytende salt.
  2. Ha låret i en passe gryte, og fyll vann til litt over låret. Kokes under lokk i ca. 3 timer.
    Låret er da mørt og fint.
  3. Kålrot, og noen poteter, skrelte – kokes mør i vann uten tilsetting av salt.
    Smak til med krydder til ønsket smak. Rør inn ca. 120 gr. smør. Dette gir en fin og fyldig smak.
    Om den blir for tynn, kan den jevnes med potetmospulver – litt etter litt til passe tykkelse.
  4. Poteter kokes møre. Bruk de poteter du liker.
  5. Løken kuttes i fine terninger. Freses lett i litt smør. Tilsettes eddik, kraft og til slutt fløten, krydder og sukker til ønsket smak.
    Sausen skal være lett søt/sur.
  6. Kok gulrot nesten møre, før du tilsetter brokkoli de siste 3 min.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg