
En deilig kjøttrett med opprinnelse fra Italia.🇮🇹
Saltimbocca alla Romana er den mest kjente versjonen og stammer fra Roma. Navnet betyr bokstavelig talt “hopper i munnen” – en hyllest til hvor smakfull retten er. Den lages tradisjonelt med:
• Kalvekjøtt: Tynne skiver, lett banket
Her laget med svin ytrefilet.
• Parmaskinke: Legges over kjøttet
• Friske salvieblader: Plasseres under skinken
• Hvitvin og smør: Brukes til å lage en silkemyk saus.
Her er garnityret rosmarinstekte poteter, mais og en deilig kremet paprikasaus.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300-400 gr svin ytrefilet.
- 4 skiver parmaskinke.
- 4-6 salvieblader.
- 1/2 rød paprika.
- 1/4 gul løk.
- 4 middels poteter i terninger.
- 2 ss hakket persille.
- 1,5 dl kremfløte.
- 5-6 ss smør.
- Litt fersk eller tørket rosmarin.
- Pepper og salt.
- 1 maiskolbe.
- kutt fileten i 2 like biffer. Bankes ut til tynne skiver. Følg så fremgangsmåten som over.
- Poteter oljes, krydres med rosmarin, pepper og salt. Stekes på 200 grader i 15-20 min.
- Paprika og løk kuttes i passende biter. Freses i litt olje. Fløte tilsettes og sausen kokes lett inn. Krydres med salt og pepper. 1 ss smør røres inn. Persille røres inn.
- Saltimbocca stekes i litt smør. 2-3 min på hver side.
- Maisen dampes ca 15-20 min, før den stekes i smør. Krydres som ønsket. Før servering vendes mais i smør.
0 kommentarer

