Saltimbocca med svinefilet.

 

Saltimbuca alla Romana
Saltimbuca alla Romana

 

En deilig kjøttrett med opprinnelse fra Italia.🇮🇹

Saltimbocca alla Romana er den mest kjente versjonen og stammer fra Roma. Navnet betyr bokstavelig talt “hopper i munnen” – en hyllest til hvor smakfull retten er. Den lages tradisjonelt med:

• Kalvekjøtt: Tynne skiver, lett banket

Her laget med svin ytrefilet.
• Parmaskinke: Legges over kjøttet
• Friske salvieblader: Plasseres under skinken
• Hvitvin og smør: Brukes til å lage en silkemyk saus.

Her er garnityret rosmarinstekte poteter, mais og en deilig kremet paprikasaus.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300-400 gr svin ytrefilet.
  • 4 skiver parmaskinke.
  • 4-6 salvieblader.
  • 1/2 rød paprika.
  • 1/4 gul løk.
  • 4 middels poteter i terninger.
  • 2 ss hakket persille.
  • 1,5 dl kremfløte.
  • 5-6 ss smør.
  • Litt fersk eller tørket rosmarin.
  • Pepper og salt.
  • 1 maiskolbe.
  1. kutt fileten i 2 like biffer. Bankes ut til tynne skiver. Følg så fremgangsmåten som over.
  2. Poteter oljes, krydres med rosmarin, pepper og salt. Stekes på 200 grader i 15-20 min.
  3. Paprika og løk kuttes i passende biter. Freses i litt olje. Fløte tilsettes og sausen kokes lett inn. Krydres med salt og pepper. 1 ss smør røres inn. Persille røres inn.
  4. Saltimbocca stekes i litt smør. 2-3 min på hver side.
  5. Maisen dampes ca 15-20 min, før den stekes i smør. Krydres som ønsket. Før servering vendes mais i smør.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg