Denne lørdagen snakker dagens rett for seg selv. Fargerik, crispy, syrlig – salt, lite fett, sunn mat som er meget enkel å lage.
Har flere ganger fått denne retten servert av gode venner, og den faller alltid i smak hos alle gjester. Selvsagt lager jeg også retten selv, men hva er vell bedre enn å sitte til bords, og få servert maten isteden for å lage den selv. Hjemme, er det selvsagt meg som serverer fruen. Hun gjør mye av de andre husrelaterte oppgaver, og vi må dele på dem for at vi begge skal få en fin dag. Nyt. Dette smaker.
Vinen som er avbildet, passet perfekt til denne retten.
Oppskrift 3-4 porsjoner.
- 500 gr. laksefilet – salma.
- 1 stk. hjertesalat – finstrimlet.
- 1/4 agurk – strimlet.
- 100 gr små tomater – dulcita el.
- 1/2 mango – ternet.
- 12 stk. sukkererter – strimlet.
- 1/2 rød paprika – ternet.
- 50 gr. purreløk – skivet.
- 1 liten potte koriander.
- 3 ss. peanøtter – ristet.
- 1 ss. sesamfrø – ristet.
- 5 ss. soyasaus. (Glutenfri).
- Saften av 1/2 lime.
- Kutt laksefileten i passe terninger, eller tynne skiver. Mariner med soyasausen og limesaften.
- Salaten legges på et fat. De andre grønnsaker og mango blandes, og litt av miksen legges på salaten.
- Fordel laksen på salaten. Hell saften som blir igjen etter marinering over.
- Ha så på resten av miks av grønnsaker og mango på topp som garnering/ pynt.
- Server med ponzusaus.
Uten Ponzusaus gir retten ca. 30 gr, kbh. totalt – 7,5 gr. kbh. pr. porsj
Ponzusaus:
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss ingefær, revet
- 1 ss honning, flytende (gjerne akasie)
- 1 ss riseddik – el. eddik.
- 0.5 stk. lime, saften
- 0.5 stk. rød chili, finhakket
- 10 stykker koriander, blader, finhakket
Her røres alt godt sammen.
1 kommentar
Wow. 👏 For ein nydeleg rett. 👍 Fantastiske smaker. 😄 Anbefalast på det sterkaste.