Scampi suppe med Asiatiske smaker. (Lavkarbo)

Koriander: Koriander har en sitrusaktig lukt og smak, og er uunnværlig i all asiatisk mat. Brukes gjerne i supper, guacamole og ikke minst salsaer.
Bruk gjerne hele planten og la stilkene være med når du kutter og hakker. Tilsett koriander til slutt for aller best smak. (Info fra Bama.no)

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  •  32 stk rå scampi med skall.
  • 1 stor gulrot. Finstrimles.
  • 1/5 sommerkål. Finsnittes.
  • 1/4 liten purreløk i strimler.
  • 10 stk fennikelfrø. Støtes fint i en morter.
  • 1 dl hvitvin.
  • 2 ss finhakket koriander.
  • 2 ss finhakket dill.
  • 1 hvitløksfedd. Finhakket.
  • Salt, pepper, litt karri, litt gurkemeie.

Inneholder: 596 kcal – 4,6 gr. fett – 15,5 gr. kbh – 8,4 gr. fiber – 102 gr. protein.

Start med å rense scampi. Ta vare på skallet, da vi koker kraft på dette. Sammen med litt purreløk, vasket gulrotskall, 1 knust hvitløkfedd, 3/4 l vann og hvitvinen, kokes der kraft. Smakfull. Scampi renses ved at du snitter lett i ryggen på scampi. Der er som regel en mørk streng som må tas ut. Om ikke du ser den, er den ok. Finn frem 8 spyd. Tre 4 scampi på hvert spyd. Scampi grilles/stekes lett i en styekepanne. Grønnsaker blandes sammen. Kraften  siles etter ca 20 min koketid. Tilsettes så litt karri og gurkemeie. Smak til med salt og pepper.  Ca 2 min på hver side. Litt salt her. Grønnsaker fordeles i 4 skåler. Urter drysses på. Scampi legges så i skåler. Suppen fordeles over. Her er grønnsaker kalde og ferske. Sprøe og gode. Server med godt brød.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg