Her kommer en karbofattig sjokoladedessert. Deilig om du vil ta bort litt søt trang, og ikke skal bevege deg inn på sjokolade ol. som inneholder mye karbohydrater.
8-10 porsjoner:
- 3 dl kremfløte. – (2,9 gr. kbh /1 dl)
- 2 ss bakekakao – ( 8,8 gr. kbh/100 gr)
- 2 egg – skille plomme fra hvite. – (0,3 gr. kbh/100 gr)
- 1 ss flytende natreen – (0 kbh/100 gr.)
- 5 pl. gelatin – butikk kjøpt. ( 0 g.r kbh/100 gr)
- Total kbh innhold – 10,2 gr. kbh. Ca 1 gr. kbh pr porsj.
- Med vaniljesaus, ca. 2-2,5 gr. kbh pr porsj.
- Gelatin legges i kaldt vann. Ca. 5-7 min.
- Litt av fløten røres inn i eggeplommer.
- Dryss kakao i resten av kremfløten. Piskes til lett krem.
- Eggehviter piskes stive. Tilsett litt salt. Dette vil hjelpe å få hviten raskere stiv.
- Varm opp 0,5 dl vann. Gelatinen smaltes i det varme vannet. Kjøles litt ned.
- Natreen røres inn.
- Rør så alt forsiktig sammen, og tilsett gelatin til slutt.
- Helles over i en større skål, eller porsjoner.
Her kommer vaniljesaus som kan brukes av de som går på lavkarbodiet.
4 dl saus:
1) 2 dl h melk. ( 4,5 gr kbh/100 gr = 9,0 gr kbh)
2) 2 dl fløte. ( 2,9 gr kbh/100 gr = 5,8 gr kbh)
3) 4 eggeplommer. (0,2 gr kbh/100 gr = 0,14 gr kbh)
4) 1 ss natreen, flytende, ( 0 gr kbh)
5) 1/2 vaniljestang. (0 gr kbh)
Totalt ca 15 gr kbh. Utgjør ca 3,16 gr kbh/100 gr. 1 porsj ca 50 gr.
Ha eggeplomme og litt av melken i en bolle. Rør om. Kok opp melk og fløte, tilsatt natreen og vaniljestang. Bland så melkeblandingen i eggemiksen.
Gis et nytt oppkok. Ikke koke lenge, kun til de første bobler vises. Rør godt.
Sile sausen, og sett den til avkjøling. Tykner når den blir kald.