Sjokolademousse med vaniljesaus. Lavkarbo.

Her kommer en karbofattig sjokoladedessert. Deilig om du vil ta bort litt søt trang, og ikke skal bevege deg inn på sjokolade ol. som inneholder mye karbohydrater. 

8-10 porsjoner:

  •  3 dl kremfløte. – (2,9 gr. kbh /1 dl)
  •  2 ss bakekakao – ( 8,8 gr. kbh/100 gr)
  • 2 egg – skille plomme fra hvite. – (0,3 gr. kbh/100 gr)
  • 1 ss flytende natreen – (0 kbh/100 gr.)
  • 5 pl. gelatin – butikk kjøpt. ( 0 g.r kbh/100 gr)
  • Total kbh innhold – 10,2 gr. kbh. Ca 1 gr. kbh pr porsj.
  • Med vaniljesaus, ca. 2-2,5 gr. kbh pr porsj.

  1. Gelatin legges i kaldt vann. Ca. 5-7 min.
  2. Litt av fløten røres inn i eggeplommer.
  3. Dryss kakao i resten av kremfløten. Piskes til lett krem.
  4. Eggehviter piskes stive. Tilsett litt salt. Dette vil hjelpe å få hviten raskere stiv.
  5. Varm opp 0,5 dl vann. Gelatinen smaltes i det varme vannet. Kjøles litt ned.
  6. Natreen røres inn.  
  7. Rør så alt forsiktig sammen, og tilsett gelatin til slutt.
  8. Helles over i en større skål, eller porsjoner. 

Her kommer vaniljesaus som kan brukes av de som går på lavkarbodiet.

4 dl saus:

1) 2 dl h melk. ( 4,5 gr kbh/100 gr = 9,0 gr kbh)

2) 2 dl fløte. ( 2,9 gr kbh/100 gr = 5,8 gr kbh)

3) 4 eggeplommer. (0,2 gr kbh/100 gr = 0,14 gr kbh)

4) 1 ss natreen, flytende, ( 0 gr kbh)

5) 1/2 vaniljestang. (0 gr kbh)

Totalt ca 15 gr kbh. Utgjør ca 3,16 gr kbh/100 gr. 1 porsj ca 50 gr.

Ha eggeplomme og litt av melken i en bolle. Rør om. Kok opp melk og fløte, tilsatt natreen og vaniljestang. Bland så melkeblandingen i eggemiksen.
Gis et nytt oppkok. Ikke koke lenge, kun til de første bobler vises. Rør godt.
Sile sausen, og sett den til avkjøling. Tykner når den blir kald.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg