Skatevinger fylt med Steinbit.

Skater eller rokker er en overordner som omfatter fire ordner av avflatede bruskfisker. Skatene kjennetegnes på sin brede form, hvor finnene nærmest ser ut som en slags vinger. Skatevinger er for de fleste ukjent. En del restauranter har denne smaksrike fisken på menyen. Her fylles den med steinbit, stekes i godt med smør, og serveres med hjemmelaget potetmos, brokkoli, og en smaksrik tomatsaus. Skatevinger ble kjøpt på Barbu Fiskebutikk. Mye herlig fisk og skalldyr i disken der. 

Oppskrift 2 personer. 

  • 2 passe skatevinger.
  • 200 gr steinbitfilet.
  • 6 middels poteter, skrelles og skjæres i terninger.
  • 6 brokkoli buketter.
  • 4 tomater i terninger.
  • 1 ss soltørket tomat.
  • 2 hvitløksfedd.
  • 1/2 rødløk i terninger.
  • 1 dl hvitvin.
  • 2 ss smør.
  • ca. 1/2 dl varm melk.
  • 2 ss pesto.
  • Olivenolje, salt, pepper og litt muskat.

1323 kcal – 51,2 gr. fett – 74,1 gr. kbh – 19,9 gr. fiber – 3 gr. salt.

Poteter kokes møre. Sil av vannet. Tilsett varm melk, smør, salt, pepper og muskat. Potetmos skal være passe smooth. Tomater kokes med løk, hvitvin, hvitløk, salt, pepper og litt olivenolje. Kokes ca. 1/2 time, kjøres sammen med en stavmikser. Skatevinger smøres med pesto, fylles med steinbit, rulles, og settes sammen med en tannstikker i tre. Stekes godt i smør. Steketid ca. 6-8 min totalt.

Damp brokkoli ca. 2-3 min i lettsaltet vann. Herlige smaker i denne retten.
Server gjerne en god Riesling eller Chardonnay til denne retten. 

 

Skatevinger fylt med steinbitfilet, surret med bacon.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg