Reklame | Krydra.no
Igjen er årets skrei på bordet. Kjøpte skrei på nesten 7 kg, og fikk av dette 8 middager, inkl. rogn på 1,2 kg. Sandefjordsmør, er en saus inspirert fra Frankrike. Sausen er en smør og fløtesaus, som oftest serveres til fiskeretter. Ofte servert til laks, tilsatt dill og pepper. Sandefjordsmør, som i navnet – ble første gang laget i Sandefjord. I denne retten, tar jeg bort dill, og erstatter det med persille og bacon.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 800 gr. ren skreifilet av ryggen.
- 600 gr. poteter – de du selv ønsker.
- 4 middels gulrot i skiver.
- 1,5 dl. kremfløte.
- 100 gr. smør – gjerne smakfullt som Kviteseidsmør eller Røros smør.
- 2 ss. hakket persille.
- 50 gr. bacon – strimler og sprøstekt.
- 2 ss. sitronsaft.
- 1/2 ts. kvernet pepper – Krydra.no
- 2 ss. syltede sennepsfrø.
- 100 gr. løk i båter.
- 1 fl. Gulrot Gose Drum Brew. Vant Beste øl av året i 2020, Det Norske Måltid – Polvarianten.
- 3 ss. Afrikansk snøflak, salt – Krydra.no
**Tar du bort poteter og gulrot, erstatter dette med 500 gr. blomkålbuketter – blir innholdet!
**Inneholder: 1904 gr. – 3404 kcal. – 266,9 gr. fett – 26,7 gr. kbh. – 15,8 gr. fiber – 215,3 gr. protein.
- Skrell poteter og sett dem over til kok med litt salt i vannet. Kokes til de er møre, ca. 25-30 min, alt etter hvilken type poteter.
- Sett over en passe stor gryte til fisken med 3 ss. salt i. Ha også i ølet og løken kuttet i båter.
- Kok opp fløten med litt kvernet pepper og salt. La fløten koke noe, før smøret røres inn litt etter litt. Ha til slutt i sitronsaft og kvernet pepper. Persille og bacon tilsettes like før servering.
- Gulrot has i gryte med vann rett over gulrot. Ha litt salt i under koking. Ca. 10-15 min koketid. Lett tyggemotstand.
Sil av vannet og rør så inn litt smør og persille. - Bacon stekes sprøtt.
- Fisken trekker i oppkokt vann og øl i ca. 5-10 min. Torsken vil skive lett når den er ferdig.
- Poteter og gulrot ved siden av. Syltede sennepsfrø til de som ønsker det.
0 kommentarer