Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten. Her brukt Keltisk sjøsalt og røkt grønn pepper.
Bestill ditt krydder hos Krydra.no - bruk kode KOKKENGEIR2021, og få 10% på din første bestilling. Norrona.net - Tallerken fra Lifestyle serien Benedikt.
De herlige blå, kan de høstes og spises året rundt? JA!
Blåskjell kan høstes og spises hele året, men marine algegifter i skjell kan også forekomme til alle årstider.
Skjellene lever av planktonalger ved å filtrere sjøvann for alger. Enkelte algetyper kan inneholde giftstoffer som så akkumuleres i skjellene.
Om du laster ned App`en Blåskjell, kan du følge med på mobilen hvor det er trygt å høste blåskjell. I disse tider, er der ikke mange steder på sør/øst kysten av Norge du kan høste disse herligheter. Rundt Arendal kan du det. Blåskjell er som skalldyr ellers best i høst/vinter og vår sesongen. Det at vi spiser mye skalldyr om sommeren, er at det er sommersmaker vi ønsker oss på bordet.
Blåskjellvarsel: https://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/
Blåskjellvarsel som App på Iphone og Android: https://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/blaaskjellvarselet_som_app_for_iphone_og_android
Oppskrift 2 porsjoner:
- 1 kg ferske blåskjell.
- 2 middels gulrot.
- 2 stk. middels sjalottløk.
- 2 stk. hvitløksfedd.
- 1,5 dl. matfløte.
- 2 ss. hvitvinseddik.
- 2 ss. fersk estragon.
- 2 ss. fersk kjørvel.
- 1/2 ts. røkt grønn pepper.
- 1/2 ts. Keltisk sjøsalt.
- 4 ss olivenolje.
Inneholder: 1377 gr.- 1253 kcal. – 81,3 gr. fett – 17,8 gr. kbh. 4,4 gr. fiber – 111,7 gr. protein.
- Rens blåskjell, og ta bort de som ikke lukker seg.
- Skrell, del gulrot på langs, og kutt dem i strimler.
- Paprika vaskes og kuttes i strimler.
- Løk renses og kuttes i passe strimler.
- Hvitløk skrelles og kuttes i tynne skiver.
- Estragon og kjørvel finhakkes.
- Blåskjell dampes lett i hvitvinseddik i ca. 3-4 min. Skjell vil åpne seg. De som ikke gjør det, kastes. Sil fra kraften.
- Fres så grønnsaker lett i olivenolje.
- Tilsett fløte, salt og støtet pepper, og kraften av blåskjell.
- La det koke lett, før blåskjell vendes inn.
- Anrett i dype skåler, og topp med estragon og kjørvel.
Dersom du har gjester som ikke er på lavkarbo, kan retten godt nytes med hvitløksbaguetter eller annet godt brød.