Sommerens blåskjell med sprø grønnsaker. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten. Her brukt Keltisk sjøsalt og røkt grønn pepper. Bestill ditt krydder hos Krydra.no - bruk kode KOKKENGEIR2021, og få 10% på din første bestilling. Norrona.net - Tallerken fra Lifestyle serien Benedikt.

De herlige blå, kan de høstes og spises året rundt? JA!

Blåskjell kan høstes og spises hele året, men marine algegifter i skjell kan også forekomme til alle årstider.

Skjellene lever av planktonalger ved å filtrere sjøvann for alger. Enkelte algetyper kan inneholde giftstoffer som så akkumuleres i skjellene.
Om du laster ned App`en Blåskjell, kan du følge med på mobilen hvor det er trygt å høste blåskjell. I disse tider, er der ikke mange steder på sør/øst kysten av Norge du kan høste disse herligheter. Rundt Arendal kan du det. Blåskjell er som skalldyr ellers best i høst/vinter og vår sesongen. Det at vi spiser mye skalldyr om sommeren, er at det er sommersmaker vi ønsker oss på bordet.

Blåskjellvarsel: https://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/

Blåskjellvarsel som App på Iphone og Android: https://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/blaaskjellvarselet_som_app_for_iphone_og_android

 

Oppskrift 2 porsjoner:

  • 1 kg ferske blåskjell.
  • 2 middels gulrot.
  • 2 stk. middels sjalottløk.
  • 2 stk. hvitløksfedd.
  • 1,5 dl. matfløte.
  • 2 ss. hvitvinseddik.
  • 2 ss. fersk estragon.
  • 2 ss. fersk kjørvel.
  • 1/2 ts. røkt grønn pepper.
  • 1/2 ts. Keltisk sjøsalt.
  • 4 ss olivenolje.

Inneholder: 1377 gr.- 1253 kcal. – 81,3 gr. fett – 17,8 gr. kbh.  4,4 gr. fiber – 111,7 gr. protein.

  1. Rens blåskjell, og ta bort de som ikke lukker seg.
  2. Skrell, del gulrot på langs, og kutt dem i strimler.
  3. Paprika vaskes og kuttes i strimler.
  4. Løk renses og kuttes i passe strimler.
  5. Hvitløk skrelles og kuttes i tynne skiver.
  6. Estragon og kjørvel finhakkes.
  7. Blåskjell dampes lett i hvitvinseddik i ca. 3-4 min. Skjell vil åpne seg. De som ikke gjør det, kastes. Sil fra kraften.
  8. Fres så grønnsaker lett i olivenolje.
  9. Tilsett fløte, salt og støtet pepper, og kraften av blåskjell.
  10. La det koke lett, før blåskjell vendes inn.
  11. Anrett i dype skåler, og topp med estragon og kjørvel.

Dersom du har gjester som ikke er på lavkarbo, kan retten godt nytes med hvitløksbaguetter eller annet godt brød.

 

Blåskjell med sprø grønnsaker.
Sommerens blåskjell med sprø grønnsaker.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg