Sørlands Mozzarella med deilig tomat og oliven salsa.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Salsa – eller saus, kan lages på forskjellige måter. Mange forbinder salsa som en saus til Meksikansk mat. Ofte brukt til taco. Salsa kan være varme og kalde, fruktige og sterke. Den klassiske salsaen kalles salsa fresca, eller pico de gallo. Ingredienser som ofte brukes er modne tomater, chili, rødløk og hvitløk, limesaft og koriander, samt salt, sukker og pepper. Noen oppskrifter inkluderer også olivenolje, som i min oppskrift. Denne retten brukes som forrett, eller som en større lunsjrett. Da gjerne servert med en deilig focaccia.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 200 gr. mozzarella.
  • 1/2 rødløk.
  • 2-3 ss. sorte oliven.
  • 2 stk. tomater.
  • 1 ts. urtesalt.
  • 5 stk. basilikumblader finsnittes.
  • 1 ss. sitronsaft.
  • 0,5 dl oivenolje av god slag.
  • 1 ts. balsamico.
  • Salt og pepper for smak.
  • 1/2 pose ruccola.

Fremgangsmåte:

  1. Stilkfestet tas ut av tomater med en liten kniv eller potetskreller.
  2. Gjør så et kryss i toppen på tomaten.
  3. Kok opp vann, og ha tomater i til du ser skallet løsner fra kjøttet. Ha så over i kaldt vann. La kjøle noe ned før de skrelles, deles i 2, og frømassen kan tas ut med en skje.
  4. Skjær tomater så i tynne strimler før de kuttes i små terninger.
  5. Løk og oliven kuttes så i små terninger.
  6. Ha olivenolje, urtesalt, sitronsaft, balsamico litt salt og pepper i en skål. Rør om, og tilsett så tomater, løk og oliven.
  7. Tilsett til slutt finsnittet basilikum.
  8. Legg ruccola på tallerken, mozzarella i båter og topp med salsa.
  9. Om ønsket server med focaccia eller annet godt brød.
    Som forrett er ikke det nødvendig.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg