Stekt laks med salamisnacks.

Denne retten tar under 1/2 time å lage. Kombinasjonen med salamisnack fra Tulip og lokal kjøpt laksefilet – fiskemottak rett utenfor stuedøra – Barbu fiskebutikk, kortreist og lokalt.  Poteter og gulrot er fra Tromøy – Tågevoll gård. Bruk dine nære og lokale produsenter, bønder fiskebutikk mm. Støtt lokalt.

Troll potet, er en  potet som dyrkes over hele landet. Knollene er store og rundovale med sterkt rødt skall og kraftig gult kjøtt. Ligner litt på pimpernellpotet.  Det er en god matpotet med høyt tørrstoffinnhold. Troll er svært motstandsdyktig, særlig mot tørråte, og har god lagringsevne.

Oppskrift 2 personer:

  • 300-400 gr. laksefilet.
  • 2-3 poteter i tynne skiver.
  • 20 skiver salamisnack – chili eller annen smak.
  • 1/2 rødløk i skiver/båter.
  • 6 sjampinjonger i båter.
  • 1 stor gulrot -deles i 2 og strimles grovt.
  • 1,5 dl fløte.
  • Smakstilsetning: Litt salt, sitronpepper – eller annen pepper, litt fersk basilikum, timian,  litt hvitvin, sitronsaft og 1 ss soyasaus/fiskesaus.

 

Poteter skylles etter at de er skivet. Vann renner godt av – tørres. Stekes så i olje i stekepanne. Krydres med salt og pepper og timian. Grønnsaker stekes lett. Ca. 3-4 min. Laksefilet det samme. Kan være lett rosa i midten. Salt og pepper her. Ha salamisnack i grønnsaker, tilsett fløte, litt salt, pepper, hvitvin og soya/fiskesaus. La det få et raskt oppkok. Tykner lett. Anrettes med poteter i bunn. Grønnsaker og fisk på topp. Pyntes med basilikum. Rask, lett, god og sunn mat. Ta bort poteter, og du har en lavkarbo rett. Bruk da gjerne stekt blomkål eller squash istedenfor.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg