Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
Asiatisk mat er alltid god mat. Kan for all del styre unna for mye av det som stekes i frityren, men av og til er det også digg mat. Hjemme forsøker jeg å lage den samme maten, så nært smaker jeg klarer.
En god soyasaus er ofte godt nok.
Her kommer en oppskrift, der jeg også har toppet risen med hjemmelaget ferskt ramsløksmør.
Oppskrift 2 porsjoner:
- 300 gr. svinefilet – ytre eller indrefilet. Kan også bruke benløse koteletter.
- 1 liten gulrot.
- 1 middels kepaløk – gul løk.
- 1/2 rød paprika.
- 50 – 75 gr. kålrot.
- 1/6 squash i skiver. Skrap ut kjerne med en skje.
- 2 stk. selleristenger.
- 2 ts. maizena – blandet ut i litt kaldt vann.
- 1/2 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong.
- 4 – 6 ss lettsaltet soyasaus.
- 1 ts. sukker.
- 2 ss eddik.
- 1 ts. karri.
- 1,5 dl basmati ris, eller annen ris. Kan ellers bruke nudler til denne retten.
- Risen skylles til vannet nesten er klart. Er ikke nødvendig, men anbefales.
- Fres risen i litt olje eller smør, før du har 3/4 – til dobbelt så mye vann som ris. Kokes opp, og trekkes ferdig på svakere varme til den er kokt. Ca. 20-30 min. Les på pakken. Om du bruker nudler, kokes denne helt til slutt, da den kokes på kort tid.
- Svinefileten kuttes i passe tynne strimler.
- Grønnsaker kuttes båter (løk), andre grønnsaker i strimler, som kjøtt.
- Stek kjøttet, og ta det ut av pannen. Bruk gjerne en tractørpanne, eller stor stekepanne.
- Ha i grønnsaker, og fres dem ca. 3 min. Ha i karri.
- Ha så i kjøttet, mikses godt, før du heller i kraft, soyasaus, eddik og maizenablandingen.
- Retten skal nå kun småkoke litt til den tykner lett.
- Smakes til med sukker, salt og pepper etter ønske før servering.
- Topp gjerne risen med hjemmelaget ramsløksmør. Link her.
0 kommentarer